Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Σε εξέλιξη δημοσκόπηση και στη Μεσσηνία

Το πολιτικό “θερμόμετρο” ανεβαίνει και στο πλαίσιο αυτό διαρκείς μοιάζουν να είναι οι μετρήσεις της κοινής γνώμης μέσα από δημοσκοπήσεις που εξελίσσονται. Μία από αυτές είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή μας από μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία με ερωτήσεις για μία σειρά από ζητήματα.

Οι ερωτήσεις της συγκεκριμένης δημοσκόπησης περάν της επιλογής των κομμάτων, αλλά και ερωτήσεων που σχετίζονταν με παλαιότερες επιλογές των ψηφοφόρων, κατέγραφαν τις σημερινές τάσεις. Ποιο κόμμα είχατε ψηφίσει στις εκλογές του 2015, τι επιλέξατε στο δημοψήφισμα, είστε υπέρ του ευρώ ή εθνικού νομίσματος, αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός κ.ά. είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις.

Στην ίδια έρευνα πάντως ζητήθηκε η γνώμη και για άλλα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τις προοπτικές της οικονομίας, τον παράνομο τζόγο και στοιχηματισμό, το ποιοι τομείς θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα στις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και θέματα που σχετίζονται με πλειστηριασμούς, υιοθεσίες τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια κ.λπ. βρίσκονται ανάμεσα στη δημοσκόπηση.

Ενδιαφέρον πάντως είχε και η ερώτηση για τη γνώμη των πολιτών για τον περιφερειάρχη της περιοχής τους.