Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Σημαντικές αποφάσεις από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης – Προγραμματική με το Υπουργείο Πολιτισμού και για έργο στην Αρχαία Μεσσήνη

Σειρά σημαντικών αποφάσεων έλαβε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου, το οποίο συνεδρίασε χθες, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Μεταξύ άλλων, το σώμα, ενέκρινε την διάθεση πίστωσης 70.000 ευρώ για την εκπόνηση μάστερ πλαν με αντικείμενο την ανάπλαση και αξιοποίηση του καταργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ Δερβένι – σταθμός Κορίνθου. Μετά την ολοκλήρωση του μάστερ πλαν ξεκινά η εκπόνηση μελετών, τόνισε ο περιφερειάρχης.

Εξ άλλου, το Περιφερειακό Ταμείο προέβη στην έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης 300.000 ευρώ μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του μεταπυργίου μεταξύ των πύργων 17 και 18 στην βόρεια οχύρωση της Αρχαίας Μεσσήνης.

Επίσης, ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης 12.400 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πανεπιστημίου Πατρών και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την προτετοιμασία από το εν λόγω ΑΕΙ της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου του έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ) με 12ετή διάρκεια.

Ακόμα, ενέκρινε την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και α) Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη διαμόρφωση του γηπέδου Ροζενών, β) Δήμου Γορτυνίας για την ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτεσινίκου, ενώ προέβη στην έγκριση της παράτασης της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Αγίου Ανδρέα.

Εξ άλλου, εκτός ημερησίας διάταξης, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ενέκρινε την διάθεση πίστωσης 18.500 ευρώ για την ανάθεση σε οικονομικό σύμβουλο του προσδιορισμού του τιμήματος κατά τόνο ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων, μετά την μείωση των επιτοκίων (rebalancing).

Ενέκρινε, τέλος, πίστωση  20.000 ευρώ για την υποβολή του φακέλου αδειοδότησης του υδατοδρομίου της λίμνης Τάκα.