Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Σοβαρότατες καταγγελίες από Γατσόπουλο – “Τεράστιες οι ευθύνες Τατούλη” – “Βόμβα” με “μαϊμού τίτλους” στην Παλαιόχουνη

Σοβαρότατες καταγγελίες με φόντο την όλη διαχείριση  για το έργο των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και την υπόθεση που σχετίζεται με τις ιδιοκτησίες στην Παλαιόχουνη διαμορφώνει ένα νέο τοπίο και προκαλεί σειρά ερωτημάτων για την στάση των αρμοδίων επί του θέματος.

Το ζήτημα μάλιστα λαμβάνει νέα τροπή μετά την απόφαση (217/2018) του Ειρηνοδικείου Τριπόλεως που έγινε γνωστή, και με την οποία έγινε αποδεκτή στο ολικό και στο σύνολό της η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των αδελφών Μπέζου κατά της «θυγατρικής» της ΤΕΡΝΑ για την αγορά ακινήτων στην Παλαιόχουνη προκειμένου να κατασκευαστεί στη χωροθετημένη περιοχή η ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου μέσω της ΣΔΙΤ.

Το όλο θέμα σχολιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, με τον δικηγόρο και πρώην περιφερειακό σύμβουλο και Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥ Τάκης Γατσόπουλος να προβαίνει σε σοβαρότατες καταγγελίες με δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της περιφερειακής Αρχής και ειδικά του Πέτρου Τατούλη.

Προχώρησε επιρρίπτοντας ευθύνες και για τον τρόπο χειρισμού του όλου θέματος, με 1,5 εκατ. τόνους απορριμμάτων να έχουν “φορτωθεί” στην Πελοπόννησο. Έκανε λόγο για ανεπαρκές, τελειωμένο πολιτικό κατεστημένο που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα, για σκηνικά στην οικονομική επιτροπή που τα… έχουν χαμένα, μιλώντας παράλληλα για έγγραφα παράνομα που εξετάζονταν, αφήνοντας αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες όσον αφορά τον έλεγχο που έκανε η περιφερειακή αρχή και η επιτροπή, χωρίς να αναφέρεται το όνομα του δικηγόρου που έλεγξε νομικά την όλη υπόθεση,  μίλησε ακόμα και για ποινικές ευθύνες όσων ψηφίσουν, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του για συμβόλαια μαϊμού.

Ο κ. Γατσόπουλος μίλησε για τεράστιες πολιτικές ευθύνες που περιφερειάρχη, ενώ επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση για τις παλινωδίες της.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα που ακολουθεί και πολλά περισσότερα στ’ αυριανά δελτία ειδήσεων του BEST.