Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Στη Μεσσηνία δύο νέοι πρωτοπορούν στον τομέα των Αρωματικών φυτών

Στη δημιουργία μίας καινοτόμου εταιρείας στον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών προχώρησαν το 2016 δύο νέοι άνθρωποι από τη Μεσσηνία, ο Βασίλης Νίκας και ο Χρήστος Κουτσοδημητρόπουλος.

Η Messinian Hub – herbal products & more δραστηριοποιείται στον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) –προερχόμενα κατ’ αποκλειστικότητα από το μικροκλίμα του όρους Ταϋγέτου–, με αντικείμενο την αναπαραγωγή, την καλλιέργεια, την τυποποίηση και την προώθηση των φυτών αυτών σε δίκτυα χονδρικής πώλησης (Β2Β).

Η αναπαραγωγική δραστηριότητα που αφορά τη ρίγανη, το τσάι βουνού, το φασκόμηλο, το θυμάρι και το θρούμπι, λαμβάνει χώρα στην περιοχή τη Μεσσηνίας. Η προσπάθειά τους επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες προτάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας EGG (enter.grow.go), μιας κοινοπραξίας της Τράπεζας Eurobank και του ομίλου Corallia. Μέσω του προγράμματος αξιοποίησαν τις υπηρεσίες ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, έχοντας διακριθεί για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά 2018: Ο αναξιοποίητος θησαυρός της Ελλάδας
-Διαφήμιση-

vamvaki prasino skouliki

Αυτή η διάκριση στηρίχθηκε στο καινοτόμο επιχειρηματικό στοιχείο της ιστοκαλλιέργειας, μεθόδου εργαστηριακής αναπαραγωγής μεγάλου αριθμού γενετικά όμοιων φυτών, το οποίο μελλοντικά θα ενσωματωθεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα, καθότι απαιτούνται αυξημένα κεφάλαια για την υλοποίησή του.

Χρηματοδότηση

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας για χρηματοδότηση της δραστηριότητας και των συνεργασιών στο σύνολό τους, η εταιρεία έχει ήδη δίκτυο πωλήσεων σε Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστραλία, ώστε να μπουν γερές βάσεις ρευστότητας και αναχρηματοδότησης», τονίζει στην «ΥΧ» ο 32χρονος Βασίλης Νίκας και συμπληρώνει: «Επιπλέον, όπως είναι φυσικό, η εταιρεία αναζητά συνεχώς επιπρόσθετες πηγές, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα καινοτομίας, διαγωνισμούς επάθλου, crowdfunding εργαλεία, αγγέλους επενδυτές ή επενδυτικά σχήματα μεγαλύτερης κλίμακας».

Η εταιρεία έχει διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας (π.χ. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Reward crowdfunding «KatanaProject»), ενώ αυτό το διάστημα βρίσκεται στο τελικό στάδιο πρώτου γύρου επένδυσης.

πηγή: ypaithros.gr