Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Στο Εθνικό Συμβούλιο καταπολέμησης Ντόπινγκ ο Άγγελος Χρονάς

Μέλος της πενταμελούς Ιατρικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, που συστήθηκε πριν λίγα 24ωρα, αποτελεί ο γιατρός Άγγελος Χρονάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.

Αποτελεί μία ιδιαίτερη τιμή  για τον ίδιο η συμμετοχή του στο σημαντικό όργανο για την καταπολέμηση του Ντόπινγκ εν όψει και του 2020, που είναι έτος Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα η συμμετοχή αυτή λαμβάνει μεγαλύτερη αξία , αφού σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο φορέας θα ενισχυθεί και θα στηριχθεί, αφού αποτελεί στην ουσία τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Αντι- Ντόπινγκ.

Το Ντόπινγκ, όπως είπε και ο κ. Αυγενάκης, είναι διεθνές πρόβλημα του αθλητισμού.

Η «καθαρότητα» του αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα για όλους και εκείνο που χρειάζεται είναι να επανέλθουν το αθλητικό ιδεώδες και η άμιλλα και όχι ο ανταγωνισμός και ο πρωταθλητισμός με κάθε μέσο.

Είναι υποχρέωση μας να εμφυσήσουμε στους νέους και στις νέες, από το σχολείο τα ιδανικά του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας και σε αυτό μπορεί να συμβάλλει και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, σημείωσε ο κ. Χρονάς.

Και συμπλήρωσε πως «εκτός από την τιμή στο πρόσωπό μου χαίρομαι γιατί με την συμμετοχή μου στην Ιατρική Επιτροπή του ΕΣΚΑΝ τιμάται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου την οποία υπηρετώ από τη θέση του για δεύτερη τετραετία εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου».