Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Στο «ταμείο» για 2,5 δισ. ευρώ οι φορολογούμενοι

Να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη ρευστότητα αναμένει το υπουργείο Οικονομικών από τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ρυθμίσεων που λήγουν σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Συγκεκριμένα, περίπου επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά ένα ποσό που ξεπερνά τα 2,5 δισ. ευρώ, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτών των πληρωμών για να δουν αν θα διευρυνθεί ή όχι η «μαύρη τρύπα» στην είσπραξη των φόρων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, από την 1η δόση που πληρώθηκε στις 31 Ιουλίου, ανέμενε 1,114 δισ. ευρώ αλλά στο ταμείο μπήκαν εμπρόθεσμα μόλις 775,031 εκατ. Ευρώ, κάτι που σημαίνει πως το 30% παρέμεινε απλήρωτο λόγω μη δυνατότητας καταβολής ή σκόπιμα, προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπουν στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι δεν πραγματοποιήσουν εμπρόθεσμα την πληρωμή των υποχρεώσεών τους προς την εφορία, είναι πως προβλέπεται προσαύξηση κατά 0,73% του οφειλόμενου ποσού σε μηνιαία βάση.

in.gr