Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Συγκινητικές στιγμές στην ανακομιδή των οστών του Κωστή Τσικλητήρα

Με συγκίνηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διαδικασία ανακομιδής των οστών του Ολυμπιονίκη

Κωστή Τσικλητήρα στο 1ο Νεκροταφείο Πατρών, έχοντας προορισμό τον τόπο καταγωγής του μεγάλου Έλληνα Ολυμπιονίκη, την Πύλο.

«Σημαντικές στιγμές για εμάς τους Δημότες Πύλου-Νέστορος οι σημερινές, καθώς μετά από αρκετά χρόνια, τα οστά του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ενός ανθρώπου που πάντα θα στέκεται στις καρδιές μας λόγω του ήθους του και της αγάπης του για την πατρίδα, ξεκινάνε το ταξίδι της επιστροφής στη γενέτειρά του, από όπου και ξεκίνησε η μεγαλειώδη του πορεία. Επιτέλους, σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένας διακαής πόθος όλων των Πυλίων και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την άψογη συνεργασία και την βοήθεια του, αφού υπήρχε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου μας και χωρίς να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, σήμερα έγινε η ανακομιδή» ανάφερε σε σημερινή δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Η σημερινή διαδικασία ανακομιδής πραγματοποιήθηκε παρουσία των Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, του αναπληρωτή Δημάρχου Πατρέων και Αντιδημάρχου Παύλου Στάμου, του Προέδρου της Δ.Κ. Πύλου Ηλία Γουρνά, της Προέδρου του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων Πηνελόπης Λαμπούση και του Ναύαρχου Λ.Σ. Ε.Α. Πελοπίδα Αγγελόπουλου. Σημειώνετε ότι προσεχώς θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη τελετή μετακομιδής των οστών στην Οικία του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, στην Πύλο.