Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Συμβάσεις έργων 2,1 εκ ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην Σπάρτη, σύσκεψη για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Σειρά συμβάσεων για έργα στη Λακωνία συνολικού ύψους 2.140.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Σπάρτη.

Τα έργα αυτά, ειδικότερα, είναι α) βελτίωση βατότητας και συντήρηση της επαρχιακής οδού Νεάπολη – Βελανιδιά (προϋπολογισμός 1.500.000 ευρώ), β) αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στην 13η επαρχιακή οδό Ανώγεια – Γοράνοι – Καστάνια, από το 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου και δια Παλαιοπαναγιάς – Ξηροκαμπίου – Καμινίων – Πολοβίτσας – Κουρτσούνας και Αρνης και Τραπεζοντής, από τον εθνικό δρόμο Σπάρτη – Γύθειο και σε προέκταση της 4ης επαρχιακής οδού Παλαιοπαναγιάς (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ) και γ) συντήρηση της 34ης επαρχιακή οδού Βελιές – Δαιμονιά- Νεάπολη (προϋπολογισμός 340.000 ευρώ).

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ

Ο περιφερειάρχης συμμετείχε, στη συνέχεια, σε σύσκεψη για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των έργων ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για τα οποία έχουν ενταχθεί 3,7 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε αυτή μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του νομού Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός, Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Ακολούθησε σειρά συναντήσεων του περιφερειάρχη Π. Νίκα με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας, μεταξύ των οποίων, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης Εύη Παπαγεωργίου κ.α.