TOP

Συνάντηση Καφαντάρη με τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης

Οι Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης συναντήθηκαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη  και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας, Ιωάννη Λυμπέρη ( Δήμαρχο Ήλιδας).

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας αναφέρθηκαν στις πάγιες θέσεις της Ένωσης για την διασφάλιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης στην Αυτοδιοίκηση  και του σημαντικού έργου που παρέχουν,  μέσα από την ανανέωση της Προγραμματικής σύμβασης, της επίλυσης του θεσμικού τους  προβλήματος αλλά και την σύνταξη του ενιαίου κανονισμού λειτουργιάς τους. Το θέμα θα απασχολήσει τις αρμόδιες Επιτροπές της Κ.Ε.Δ.Ε. την Επιτροπή Υγείας και την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής.
Η ΚΕΔΕ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα είναι στο πλευρό τους προκειμένου τα Κέντρα Πρόληψης να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες.

Τα κυριότερα αιτήματα των Εργαζομένων που έθεσαν στους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ είναι:

  1. Ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας , Ο.ΚΑ.ΝΑ. , Κ.Ε.Δ.Ε. και Ε.Ε.Τ.Α.Α. που λήγει στις 31.12.2020.
  1. Κάλυψη 50 και πλέον κενών θέσεων στα Κέντρα Πρόληψης.
  1. Επίλυση του Θεσμικού που ταλανίζει επί σειρά ετών τους εργαζόμενους.
  1. Ενιαίος Εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης.