Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεο­χά­ρη είχε ο Δήμαρχος Πύ­λου Νέ­στορος Παναγιώτης Καρβέλας

Κατ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεο­χά­ρη είχε χθες Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στην Πύλο, ο Δήμαρχος Πύ­λου-Νέ­στορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Κατά τη  συνάντηση η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρ­διο κλίμα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα τουριστικής ανά­πτυ­ξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού κάνοντας ιδιαίτερη ανα­φο­­ρά στην αξιοποίηση της Μαρίνας Πύλου, με ήπια μορφή παρεμ­βά­σεων με σκοπό την αναβάθμισή της σε λειτουργικό και διαχειριστικό επί­πε­δο, καθώς και στην αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων Μεθώ­νης, Κο­ρώ­νης και Φοινικούντας, με σκοπό τον ελιμενισμό τουριστικών σκα­φών. Συνάμα  έθεσε στον κ. Θεοχάρη τα προβλήματα που αντιμετωπί­ζουν οι αρ­χαιολογικοί χώροι του Δήμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το θεματικό τουρισμό φέρνοντας για παράδειγμα την περίπτωση της νήσου Σαπιέντζας, η οποία έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενη περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλ­λους.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Καρβέλα, ότι θα είναι αρωγός στις όποιες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου που αντίκρυσε.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντησή τους, δηλώνοντας ότι ήδη ο Δήμος ετοιμάζει πρόγραμμα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, με δραστηριό­τη­τες που θα ενισχύουν τον τόπο οικονομικά και κοινωνικά, συμβάλ­λοντας στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης, προστατεύοντας το περι­βάλ­λον, και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής.