Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Συνάντηση της Edil Hellas με Σαμαρά – Ενημέρωση για τα έργα και τις δυνατότητες έλευσης αερίου στην Πελοπόννησο

Η ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, αλλά και ευρύτερες λύσεις και τεχνολογίες που μπορούν να δώσουν στις περιοχές αυτές πρόσβαση στο αέριο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Edil Hellas κ. Μιχάλης Λαμπρόπουλος.

Ως γνωστόν η εταιρεία έχει λάβει άδειες διανομής φυσικού αερίου για τις πόλεις Τρίπολη και Κόρινθο, ενώ στα άμεσα πλάνα της είναι να προχωρήσει στην κατασκευή του δικτύου μέσω του νέου εταιρικού σχήματος, δηλαδή της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Hengas.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Edil Hellas έχει ζητήσει από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τη μεταβίβαση των αδειών διανομής φυσικού αερίου από την μητρική εταιρεία στη νέα εταιρεία Hengas.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς ενδιαφέρθηκε για την τροφοδότηση και των υπόλοιπων πόλεων, όπως Μεσσήνη, Καλαμάτα, Σπάρτη, κλπ., στις οποίες δεν υπάρχει αγωγός ΔΕΣΦΑ.

Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, μια ενδεχόμενη λύση θα μπορούσε να είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας συμπιεσμένου αερίου (CNG), τεχνολογία στην οποία η Edil Hellas έχει πολυετή πείρα, έχοντας μάλιστα επενδύσει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ σε υποδομές και οχήματα μεταφοράς συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι στα άμεσα πλάνα της εταιρείας, είναι με την εκκίνηση των εργασιών στην Μεγαλόπολη εντός του 2021, να επενδύσει σε νέους σταθμούς συμπίεσης και αρχές του 2022 να μπορούν να τροφοδοτηθούν μεγάλες βιομηχανικές και ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και στην κατασκευή αυτόνομων δικτύων στις παραπάνω απομακρυσμένες πόλεις εντός του 2021.

https://energypress.gr/