Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Σχόλιο της παράταξης Κοσμόπουλου για τον ορισμό των Αντιδημάρχων

Με ένα αιχμηρό σχόλιο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο, αναφέρεται στον ορισμό των Αντιδημάρχων. Στο σχόλιο αναφέρονται τα εξής:

“Η χθεσινή ανακοίνωση των αντιδημάρχων δεν μας προκάλεσε καμιά έκπληξη. Αμέσως μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου είχε γίνει γνωστόν ότι “εσονται οι τρεις εις σάρκαν μια” μέσω προγραμματικών συγκλίσεων.
Αυτό που προκαλεί την νοημοσύνη μας και των συνδημοτών μας είναι ότι ποτέ δεν μάθαμε ποια είναι τα σημεία που συμφώνησαν. Δεν θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τους ψηφοφόρους τους, αλλά και όλους τους δημότες, τι τους επανένωσε;
Στην συνέχεια με τις αλλαγές του “Κλεισθένη”, δεν όφειλαν να γνωστοποιήσουν το πλαίσιο με το οποίο θα κινηθούν; Προτιμούν να “παίζουν” με τις λέξεις “σύμπραξη” και “συνεργασία” (τις οποίες και μπερδεύουν εν τη ρύμη του λόγου), από το να ξεκαθαρίσουν πως θα κινηθούν;
Με ποια λογική παρατάξεις που την Τετάρτη αποφασίζουν να συν διοικήσουν τον δήμο με την παράταξη του δημάρχου, την Κυριακή καταλαμβάνουν θέσεις μειοψηφιών στις επιτροπές; Αποδεικνύεται ότι οι εξαγγελίες του δημάρχου περί συναινέσεων είναι κενό γράμμα και ότι εκμεταλλευόμενος τον “νόμο Θεοδωρικάκου”, προσπαθεί να στήσει τερατογενείς πλειοψηφίες.
Προειδοποιούμε ακόμα μια φορά και ελπίζουμε να μην συνεχισθούν αυτής της μορφής “παιχνίδια”.
Θα παρακαλούσαμε δε η επίκληση “αρχών και αξιών” να γίνεται με μεγαλύτερη φειδώ…άλλωστε έχει εμπεδωθεί η προσήλωση σε αυτές, σε όλους τους δημότες”.