Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Τέλος στα σενάρια της αναδιάρθρωσης – Τι είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού στη Βουλή

Απάντηση έδωσε χθες από το βήμα της βουλής ο Λευτέρης Αυγενάκης στο ΜεΡΑ 25 που ζήτησε αναδιάρθρωση βάζοντας οριστικά τέλος στα όποια όνειρα των ομάδων της FL για μια ενιαία Β΄Εθνική με δύο ομίλους (σ.σ το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη ήθελε να καταθέσει τροπολογία η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή).

“Λειτουργούμε θεσμικά, δεν ήμαστε κατσαπλιάδες” τόνισε συν τις άλλοις ο κ. Αυγενάκης που σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Λεουτσάκο για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.
Η διοργανώτρια θα ζητήσει στη συνάντηση την αύξηση των ομάδων σε 14 από την επόμενη σεζόν (2021-22) ενώ το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά με 12 ομάδες.

Η ομιλία Αυγενάκη

«Πάμε στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Γνωρίζετε ότι χθες συνεδρίασε το επίσημο όργανο της Super League 2 – Football League; Έγινε λοιπόν συνεδρίαση κι έβγαλε κι ανακοίνωση. Ξέρετε τι λέει;

“Εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2020-21 κι απεστάλη στην ΕΠΟ προς τελική έγκριση. Το πρωτάθλημα της SL2 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες από τη Football League και κατόπιν αυτών ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε τις προτάσεις της Ένωσης που στοχεύουν στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος”.

Τι λέγαμε από την πρώτη στιγμή; Ότι είμαστε θεσμικοί. Δεν θα λειτουργήσουμε ερήμην του θεσμικού οργάνου, δηλαδή της διοργανώτριας αρχής. Πράγμα το οποίο το τηρήσαμε. Αύριο το πρωί, μένει να οριστεί η ώρα, θα γίνει συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοργανώτριας αρχής SL2 – FL για να συζητήσουμε τα θέματα κατόπιν της απόφασης που πήραν μόλις χθες. Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Λειτουργούμε θεσμικά».