Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Τα δύο ζητήματα που έθεσε ο Βασίλης Κοσμόπουλος στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας

Σε δύο ζητήματα εστίασαν οι ερωτήσεις του Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά» Βασίλη Κοσμόπουλου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας. Το πρώτο είχε να κάνει με την… διαφάνεια στις απ’ ευθείας αναθέσεις και το δεύτερο με την… επιστροφή δημοτικών τελών και Φ.ΗΧ. στους κατοίκους των κοινοτήτων της Αλαγονίας. Δείτε αναλυτικά:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 4ο του 2021/08-03-2021

«ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ»

  1. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Είναι πλήρως αποδεκτό ότι οι πράξεις των αιρετών σε θέση διοίκησης προσώπων οφείλουν εκτός από νόμιμες να είναι και ηθικές. Για το λόγο ακριβώς αυτό υποχρεούνται να είναι και διαφανείς. Πολλές φορές μέχρι σήμερα σας έχουμε ζητήσει κε Δήμαρχε να μας γνωστοποιήσετε τα στοιχεία αυτών στους οποίους έχουν γίνει μέχρι σήμερα από εσάς απ’ ευθείας αναθέσεις παροχής υπηρεσιών αλλά μας έχετε αγνοήσει επιδεικτικά. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή σας η γνωστοποίηση αυτή , τουλάχιστον στην επιτροπή η οποία ψηφίζει τις πιστώσεις για αυτές τις αναθέσεις. Η εκφρασθείσα από εσάς και τους συνεργάτες σας άποψη « ψάξτε στο διαδίκτυο, στη Διαύγεια να τα εντοπίσετε » δεν συνιστά απάντηση αλλά υπεκφυγή.

Πρόσφατα για τη σύνταξη των φακέλων υποβολής των αιτήσεων για την ένταξη του Δήμου μας στις χρηματοδοτήσεις των διαφόρων Προσκλήσεων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης , ο Δήμος προσφεύγει με απ’ ευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες καταβάλλοντας ποσά που κυμαίνονται από 4.500,00 ευρώ έως 6.200,00 ευρώ για τη σύνταξη κάθε φακέλου. Για το λόγο μάλιστα αυτό δεσμεύτηκαν στην πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου 61.200,00 ευρώ. Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να γνωστοποιήσει τα στοιχεία αυτών των εξωτερικών συνεργατών τα οποία μέχρι σήμερα , κατά την προσφιλή της τακτική αποφεύγει, αγνοώντας το αντίστοιχο αίτημα το οποίο έχουμε καταθέσει στην Οικονομική Επιτροπή.

  1. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ Φ.Η.Χ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ

Όπως είχα αναφέρει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και το είχατε πλήρως αποδεχτεί, οι κάτοικοι των Κοινοτήτων της Αλαγονίας πλήρωσαν όλο το 2020 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να πληρώνουν, Δημοτικά Τέλη και Φ.Η.Χ. πάρα τις περί του αντιθέτου αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και σας είχα τονίσει την ανάγκη για άμεση επιστροφή των χρημάτων αυτών . Επειδή παρήλθε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 20 ημερών και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια ενέργεια της Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση αυτή, παρά την περί του αντιθέτου υπόσχεσή σας κε Δήμαρχε, παρακαλώ για την άμεση τακτοποίηση της εκκρεμότητας αυτής , γιατί η εποχή είναι οικονομικά ιδιαίτερα δύσκολη και η αλληλεγγύη μας προς τους εκεί  κατοίκους δεν πρέπει να μένει στα λόγια.