Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Τεράστια χασισοφυτεία κοντά στους Γαργαλιάνους – Περισσότερα από 1.100 δενδρύλλια – Θα… έβγαζαν 3.000.000 ευρώ (pics)

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (4.9.2017) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 47 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, συνολικής έκτασης περίπου τριών στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -1.142- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Χθες (4.9.2017) το πρωί, στο χώρο της φυτείας προσήλθαν ο 50χρονος και ο 47χρονος,  προκειμένου να την φροντίσουν και συνελήφθησαν, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, για το πότισμα των δενδρυλλίων, οι παραπάνω συλληφθέντες, είχαν εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος, που αποτελούνταν από υδροσωλήνες και χρονοδιακόπτες, ενώ κάθε φορά που προσέγγιζαν τον χώρο της φυτείας, έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να μην μετακινούνται συχνά και να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός αυτής.  

Κατασχέθηκαν ο παραπάνω καλλιεργητικός εξοπλισμός, δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε σε έρευνα που έγινε στην οικία του 47χρονου.

Εκτιμάται πως από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα -3.000.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

5-9-2017 messinia-fyteia syllipseis (3).JPG

5-9-2017 messinia-fyteia syllipseis (5).JPG

5-9-2017 messinia-fyteia syllipseis (4).JPG

5-9-2017 messinia-fyteia syllipseis.JPG