Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Τζανακόπουλος από Καλαμάτα – “Σε πορεία εξόδου από την πολυετή κρίση” – Δριμεία επίθεση σε ΝΔ

Στραμμένα στην πολιτική επικαιρότητα είναι τα βλέμματα εκεί όπου οι τόνοι με φόντο και άλλες εξελίξεις έχουν ανέβει κατακόρυφα. Η κυβέρνηση προσδοκά στο να βγει προς τα έξω μια αισιόδοξη εικόνα για την περαιτέρω πορεία, πατώντας και σε εκτιμήσεις των διεθνών παραγόντων και στοχεύοντας στο γρήγορο κλείσιμο των εκκρεμοτήτων της αξιολόγησης. Ο Υπουργός Επικρατείας επισκεπτόμενος την Καλαμάτα εκτίμησε παράλληλα πως «…η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

Αναφέρθηκε σε μια σειρά από θετικούς δείκτες και αριθμούς με την οικονομία να ανακάμπτει και την έξοδο στις αγορές να προσφέρει εχέγγυα στο δρόμο προς «την έξοδο από την πολυετή κρίση και τα μνημόνια» και οριοθέτησε την όλη πορεία με σημείο αναφοράς το καλοκαίρι του 2018. Προς αυτή την κατεύθυνση στάθηκε και στην υπόθεση 3η αξιολόγηση για την οποία τόνισε πως θα κλείσει σύντομα.

Άκρως χαρακτηριστικά είναι παράλληλα τα όσα αναφέρθηκαν με δριμεία επίθεση στη ΝΔ «βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» και έχει «προκληθεί αντιπολιτευτικό τυχοδιωκτικό αμόκ», με φόντο και τα όσα ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ζητώντας… απαντήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για Siemens, Paradise Papers και άλλα…

Με ενδιαφέρον και τα όσα σημειώθηκαν για την άδεια Κουφοντίνα και τις αντιδράσεις εντός και εκτός με τον ίδιο να σημειώνει πως «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας» και να μιλά για την ένταση του θέματος πως «οφείλεται και σε πολιτικές σκοπιμότητες».

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Επικρατείας μίλησε στο αμφιθέατρο “Αλ. Κουμουνδούρος” δίνοντας έμφαση στο νέο παραγωγικό μοντέλο και σε προτάσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή.

To πρωί πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Τζανακόπουλου ήταν ο δήμος Καλαμάτας.