Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Την ανάγκη στήριξης των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας επισήμανε η βουλευτής Δρ. Αυγερινοπούλου στο Υπ. Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων

Για δύο μείζονα ζητήματα του νομού Ηλείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας -μέσω τηλεδιάσκεψης – που είχε σε συνέχεια της συνάντησής της με την υφυπουργό, Δρ. Δόμνα Μιχαηλίδου, νωρίτερα μέσα στο έτος, η βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με το γραφείο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η κα Αυγερινοπούλου, η οποία επιθυμώντας να σταθεί αρωγός  στο εξαίρετο, θεόπνευστο και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, έθεσε εκ νέου ως πρωταρχικό ζήτημα την ενίσχυση των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, τα οποία επιτελούν σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο, προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως βρίσκονται το Άσυλο Ανιάτων των Λαστέϊκων Πύργου, το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων και Κατάκοιτων Γερόντων στη Κ. Παναγιά Κυλλήνης, το Άσυλο Αναπήρων – Γηροκομείο Γαστούνης, το Ορφανοτροφείο στα Σπάτα, αλλά και ο Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Κέντρο του Δήμου Ήλιδας, τα οποία φιλοξενούν συνανθρώπους μας μάλιστα όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά από όλη την Ελλάδα.

Από την πρώτη συνάντηση της κα Βουλευτού με την κα Υφυπουργό, η ανάγκη στήριξης των ιδρυμάτων με μέριμνα για τους ανασφάλιστους έχει ωριμάσει και το Υπουργείο εργάζεται άοκνα και με γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις αμέσως επόμενες εβδομάδες στις ανάγκες των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.