Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Τουλάχιστον άλλον ένα μήνα μέσα στο σπίτι – “Στις 15 Απριλίου θα κριθούν τα μέτρα”

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε πως στις 15 Απριλίου θα υπάρχει μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό, από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τα μέτρα καραντίνας, θα αποδώσουν. “Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου της οικογένειά του”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην πορεία εξάπλωσης του ιού, είπε πως η χώρα μας βρίσκεται εντός καμπύλης, πράγμα που σημαίνει πως η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνονται. Συμπλήρωσε πως ο Απρίλιος κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας. Δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση γιατί είναι πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής, σημειώνοντας πως το “Να μην χαλαρώσει κανείς” είναι ο νέος πατριωτισμός.

Παραγγελία 600 αναπνευστήρων

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως έως τώρα έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία που σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία. Όσον αφορά τις ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα “ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε”. Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων και εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών κάνοντας λόγο για “σύγχρονους ήρωες”. Για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχολίασε πώς “φρονώ ότι και στην αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές λογικής που αντιλαμβάνονται την εθνική προσπάθεια”, ενώ σημείωσε πως 27 γιατροί έχουν σταλεί στην Καστοριά. Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στην Καστοριά ο κ. Χαρδαλιάς προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση και ληφθούν τα ανάλογα μέτρα. www.thetoc.gr