Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Το απόγευμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Σαμαρά

Τα σενάρια για «μετακόμιση» του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροφοδοτεί η συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα, στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή. Ένα ραντεβού, το οποίο σημειωτέων ήταν αρχικά προγραμματισμένο για την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί, ανεβλήθη ωστόσο, μετά την τραγωδία στη Χαλκιδική και τους επτά νεκρούς που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία.

Τα 4 χαρτοφυλάκια της Κομισιόν που στοχεύει η Αθήνα

Τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να λάβει την απόφαση για τον νέο επίτροπο της Ελλάδας χωρίς ακόμα να θεωρείται κανένα όνομα κλειδωμένο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης έχει σαν στόχο να διεκδικήσει ένα από τα τέσσερα που χαρακτηρίζονται παραγωγικά.

Το πρώτο αφορά Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, το δεύτερο Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ, το τρίτο την Ενέργεια και το τέταρτο την Αγροτική Ανάπτυξη με την νέα κοινή αγροτική πολιτική να είναι από τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης Κομισιόν.

Η εμφατική νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές και το πολύ υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε την καθιστούν ένα εκ των ισχυρότερων κομμάτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς δίνοντας επιπλέον διαπραγματευτική δύναμη στον Πρωθυπουργό.

Θα πάει ο Σαμαράς στην Κομισιόν;
Το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα και δεν δίνουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησης, ωστόσο όπως έχει γράψει το iefimerida, το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού έχει συζητηθεί για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Κομισιόν.

Η παρουσία του κ. Σαμαρά θεωρείται ότι ενισχύει την προσπάθεια για ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο καθώς διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Πηγή: iefimerida.gr