Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Το απόλυτο ξεκαθάρισμα από τη ΝΔ στην Πελοπόννησο – Σε τροχιά διαγραφής οι “αντάρτες” σύμβουλοι στην Περιφέρεια

Το απόλυτο ξεκαθάρισμα επιχειρείται στη ΝΔ με φόντο τα τεκταινόμενα σε ορισμένες Περιφέρειες και δη στην Πελοπόννησο. Με αυτό τον τρόπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει στην άκρη την ανοχή που επέδειξε εδώ και καιρό – σε “large” μάλιστα διάσταση – και φέρνει τους «αντάρτες» (πλέον) υποψήφιους συμβούλους, προ των ευθυνών τους και σε τροχιά διαγραφής.

Πρόσωπα που εδώ και καιρό πορεύτηκαν σε «διπλό ταμπλό», δηλώνοντας πότε ΝΔ και πότε ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί , «εξ-υπηρετώντας» και τις στοχεύσεις του απερχόμενου Περιφερειάρχη, δημιουργώντας ένα σκηνικό «σύγχυσης», τώρα οδηγούνται στο να δουν την «πόρτα της εξόδου» από το κόμμα, μια και ακολουθούν προσωπικά διαφορετικές επιλογές από την ξεκάθαρη πολιτική θέση-διακύβευμα που θέτει η ΝΔ για τις περιφερειακές εκλογές και που αυτή ταυτίζεται με την επιλογή στήριξης του Π. Νίκα για την Πελοπόννησο.

Μάλιστα, το «μπλέξιμο» που επιχειρήθηκε πότε με τις δικές τους παράλληλες επιλογές, πότε με τις κινήσεις του κ. Τατούλη σε πρόσωπα που προμοτάρονταν… περισσότερο ΝΔ και από τη ΝΔ από τους επικοινωνιακούς βραχίονες, «απογύμνωσε» και την όποια ανεξάρτητη προσέγγιση επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ξανά από τον απερχόμενο περιφερειάρχη, που από τη μια «καθύβριζε» τη ΝΔ και τον Πρόεδρό της βάζοντας τον ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο, και, από την άλλη έχυνε «κροκοδείλια δάκρυα» για τη ΝΔ.

Σήμερα στο Μοσχάτο έφθασαν οι… μισές απολογίες των 5 προσώπων (Παπαφωτίου, Μπούζα, Πετρίτσης, Σιδέρης και Γκούνης) που ξεκαθάρισαν πως θα πάνε με Τατούλη, και, πλέον οδηγούνται για την συνέχεια προς τα κομματικά πειθαρχικά όργανα. Όσον αφορά τους υπόλοιπους τοπικούς, με αυτούς θα ασχοληθούν όπως μαθαίνουμε οι τοπικές οργανώσεις παίρνοντας αντίστοιχες αποφάσεις βάσει του καταστατικού.

Η κατάσταση αυτή έχει κωδικοποιηθεί και από την κοινωνία που ξέρει εδώ και καιρό πως έχουν τα πράγματα, και, της οποίας τα ερωτήματα βρίσκουν σιγά σιγά απαντήσεις για την στάση ορισμένων στελεχών…