Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Το ελληνικό λάδι κατακτά τον κόσμο – Μεγάλη έρευνα για την ποιότητά του

Μια μεγάλη επιστημονική έρευνα για την επίδραση του ελληνικού ελαιολάδου στο καρδιαγγειακό σύστημα του ανθρώπου χρηματοδοτούν για πρώτη φορά οι ΗΠΑ.

Πριν από λίγες ημέρες το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτοδιατροφής του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (National Institute of Food and Agricultrure – USDA) ενέκρινε την επένδυση περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για να εξεταστεί πώς το πλούσιο σε φαινόλες ελληνικό ελαιόλαδο θα μπορούσε να προστατεύσει το καρδιαγγειακό σύστημα των Αμερικανών.

Τα θεαματικά αποτελέσματα παλαιότερης κλινικής μελέτης που είχε πραγματοποιηθεί σε 10 εθελοντές από τις ΗΠΑ με τη συνεργασία των Πανεπιστημίων της Καλιφόρνιας και της Αθήνας άνοιξαν τον δρόμο για να στηριχθεί οικονομικά αυτή η πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνα.

Μια έρευνα που θεωρείται ότι θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στον χώρο της υγείας και στην αγορά του ελαιολάδου. Από τη χώρα μας θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών Προκόπης Μαγιάτης, ένας επιστήμονας ο οποίος είχε πρόσφατα καταθέσει στην Ελλάδα πρόταση μελέτης που θα εξέταζε την σχέση του ελληνικού ελαιολάδου με τη χοληστερίνη.

Περισσότερα διαβάστε εδώ:

in.gr με πληροφορίες από ΝΕΑ