Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Το εντυπωσιακό άγνωστο φαράγγι της Μεσσηνίας που «ζούσαν» οι Νηρηΐδες Νύμφες (pics-video)

Ένα επιβλητικό φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα… δίπλα από τον Αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς

Το Φαράγγι με τους σταλακτίτες βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την Κυπαρισσία κοντά στο χωριό Ράχες. Πήρε το όνομά του από το σπήλαιο με τους σταλακτίτες που βρίσκεται στο τέλος του φαραγγιού. Το μονοπάτι που οδηγεί στο Φαράγγι με τους σταλακτίτες ξεκινά από τη βόρεια πλευρά του Αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς. Οι ντόπιοι το αποκαλούν «Φαράγγι Στοιχειόρεμα», γιατί πιστεύουν ότι οι Νηρηΐδες Νύμφες ζουν εκεί!

Πρόκειται για μια μαγευτική διαδρομή ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση από θάμνους και πανύψηλα δέντρα. Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα συναντήσετε πολλές φορές και το Αρκαδικό ποτάμι, για αυτό καλό θα είναι να έχετε και μαζί σας και γαλότσες, καθώς μπορεί να χρειαστεί να το διασχίσετε.

Μετά από περίπου 30 λεπτά πεζοπορίας φτάνετε στο τέλος του μονοπατιού, όπου και θα συναντήσετε πηγή με τρεχούμενο νερό, γέρικα πλατάνια και φυσικά το σπήλαιο με τους σταλακτίτες.

Το Φαράγγι με τους Σταλακτίτες ενδείκνυται για όσους λατρεύουν τη φύση, καθώς εκεί μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη και σύντομη πεζοπορική διαδρομή μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά.

Δείτε το βίντεο του Kosta Gertzou