Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Το συγκλονιστικό μήνυμα του frontman των Foo Fighters για το μέλλον των συναυλιών

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει την ακύρωση ή έστω την επ’ αόριστον αναβολή των μουσικών φεστιβάλ και συναυλιών σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των συγκροτημάτων που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα πλάνα τους και να αναβάλλουν live εμφανίσεις σε βόρεια Αμερική και Ευρώπη ήταν και οι Foo Fighters.

Το πότε θα πραγματοποιηθούν αυτές οι συναυλίες παραμένει άγνωστο. Πέραν τούτου, όμως, επίσης άγνωστο παραμένει αν και κατά πόσο οι συναυλίες στο μέλλον θα είναι όπως πριν. Τον προβληματισμό αυτό εξέφρασε το ηγετικό στέλεχος του δημοφιλούς συγκροτήματος, ο Ντέιβ Γκρολ. Ο frontman των Foo Fighters έγραψε ένα άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του γνωστού αμερικανικού περιοδικού “The Atlantic”, εκφράζοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό του για το μέλλον των συναυλιών, στέλνοντας ωστόσο και ένα μήνυμα αισιοδοξίας που απηχεί στην πεμπτουσία της μουσικής και των live εμφανίσεων.
Αφού παρέθεσε μερικές προσωπικές εμπειρίες από συναυλίες στις οποίες βρέθηκε, είτε ως θεατής είτε ως μουσικός, χρησιμοποιώντας και την αξέχαστη στιγμή όπου έπαιξε υπό το βλέμμα του Μπρους  Σπρίνγκστιν, ο Ντέιβ Γκρολ έγραψε:

“Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς να μοιραζόμαστε εμπειρίες όπως αυτές. Δεν ξέρω πότε θα είναι ασφαλές να επιστρέψουμε και να τραγουδάμε αγκαλιασμένοι, χορεύοντας, με τις καρδιές μας να κινούνται και τις ψυχές μας να σφύζουν από ζωή. Ξέρω, όμως, ότι θα θα το κάνουμε ξανά. Γιατί πρέπει να το κάνουμε. Δεν είναι επιλογή. Είμαστε άνθρωποι., Χρειαζόμαστε στιγμές που μας βεβαιώνουν ότι δεν είμαστε μόνοι. Ότι δεν είμαστε ατελείς. Έχω μοιραστεί τη μουσική μου, τους στίχους μου, τη ζωή μου με ανθρώπους που έρχονται στα σόου μας. Και έχουν μοιραστεί τη φωνή τους μαζί μου. Χωρίς αυτό το κοινό τα τραγούδια μου θα ήταν άηχα. Αλλά μαζί, είμαστε όργανα σε έναν ηχητικό ναό, αυτόν που χτίζουμε νύχτα με τη νύχτα. Αυτόν που θα χτίσουμε ξανά”.

www.news247.gr