Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Τσαβούσογλου: Mετά την πανδημία θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Προκαλεί ξανά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας ότι μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού θα υπάρξει προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα. «Στο προσφυγικό υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του το Σάββατο στο DIM TV.

Ο κ. Τσαβούσογλου, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Τόνισε ότι το προσφυγικό ένα κοινό ζήτημα με την Ε.Ε υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να επικαιροποιηθεί τη συμφωνία της τελωνειακής ένωσης, αλλά και να απελευθερωθεί η βίζα προς τους Τούρκους πολίτες.

«Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα πως με αφορμή την πανδημία αν πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία, τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει, όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σας παρακαλώ να μην χτυπήσετε την πόρτα μας. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και βέβαια μια συνεργασία που όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», είπε ακόμη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Δείτε το βίντεο:

πηγή: enikos.gr