Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Υποψηφίους και θέσεις παρουσίασε ο Θανάσης Πετράκος για τη Μεσσηνία

Στην παρουσίαση 12 υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας για τη Μεσσηνία, προχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος. Παράλληλα ο κ. Πετράκος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά της απερχόμενης περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου.

Αναλυτικά ο κ. Πετράκος ανέφερε:

Είναι γνωστό ότι η Πελοπόννησος είναι στις τελευταίες θέσεις, στον Τουρισμό, στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας, στο ΑΕΠ και στην  απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Για όλα αυτά εκτός από τις ευθύνες των κυβερνήσεων έχει σαφώς ευθύνες και η Περιφερειακή Αρχή. Ένα παράδειγμα είναι αρκετό. Η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει 7 χρόνια  ένα τμήμα 7,5 χιλιόμετρων το Τζάνε – Καλαμάκι και δεν έχει τελειώσει ακόμη!!!. Ανίκανοι να ολοκληρώσουν 1 χιλιόμετρο το χρόνο.

Οι υποψήφιοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση. Στις γραμμές της έχουν ενταχθεί πολίτες με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις.

H  «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» έβαλε τη σφραγίδα της στις εξελίξεις από την πρώτη ημέρα που λειτούργησε η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και  αποτέλεσε την «άλλη Πελοπόννησο» διαφορετική από εκείνη των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων επιλογών.

Πήγε κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, στις πολιτικές που εκχωρούν το δημόσιο χώρο σε κάθε είδους «εργολάβους» που ανθούν στον κήπο του νεοφιλελευθερισμού. Στις πολιτικές που καλλιεργούν οι υποψήφιοι των κομμάτων εξουσίας και η ηγεσία της Περιφέρειας.

Δεσμευόμαστε: Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο. Με συνέπεια, σταθερότητα, ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα. Γιατί εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στις εξουσίες.

Να είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους.

Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές δεσμεύσεις για πάγωμα των πόρων της αυτοδιοίκησης μέχρι το 2023.

Δεσμευόμαστε: Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, διαχείριση απορριμμάτων, Αεροδρόμιο Καλαμάτας , Μαρίνα Ναυπλίου  κ.λπ.).

Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της.

Δεσμευόμαστε: Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας. Για έναν δημοκρατικό αναπτυξιακό προγραμματισμό ώστε να υλοποιηθούν με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Δεσμευόμαστε για τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα και φυσικά όχι τύπου Τσίπρα.

Σε αυτή την προσπάθεια έχει θέση κάθε δημοκρατικός πολίτης ανεξάρτητα από κομματική προέλευση που θέλει να συμβάλλει ώστε να αλλάξουν τα πράγματα, να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα βγάλει την Περιφέρεια στο δρόμο της ανάπτυξης προς όφελος των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης, εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, με μικρές παραλλαγές, την ίδια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και παράδοσης της περιοχής στις ορέξεις των «εργολάβων» που μυρίζονται χρυσάφι στους λιγνίτες, στα σκουπίδια, στον ήλιο, στον αέρα και στα δημόσια έργα. Θέλουν τουριστική «ανάπτυξη» με αποικιοκρατικές ρυθμίσεις. Αδιαφορούν για τα προβλήματα των αγροτών. Υποκλίνονται στην Ελληνογερμανική Συνέλευση του Φούχτελ και στην ίδρυση της γερμανικής τράπεζας. Θέλουν ΣΔΙΤ παντού.

Το ερώτημα που θέτουμε για τις περιφερειακές εκλογές στους πολίτες είναι με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ή με τους διαχειριστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Πελοπόννησο πέρα από τις όποιες διαφορές τους στον τρόπο άσκησης της εξουσίας.

Μας γνωρίζετε από τότε που ιδρύθηκε ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη, αν έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή. Ζητάμε από τους πολίτες της Πελοποννήσου να μας στηρίξουν και να είναι βέβαιοι ότι έτσι στηρίζουν το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους. Το μέλλον του τόπου.

Έχω την τιμή να παρουσιάσω σήμερα τους πρώτους 12 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» της Π.Ε. Μεσσηνίας. Αγωνιστές με διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές αντιλήψεις  άλλα με κοινή αντίληψη για το μέλλον του τόπου. Αγωνιστές με συνέπεια και στην επαγγελματική και στη κοινωνική και στη συνδικαλιστική και στη πολιτική τους δράση.

  1. Αγγελοπούλου Κατερίνα, Μαθηματικός, Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1978. κατοικεί στη  Λογγά (Δήμος Μεσσήνης) και εργάζεται στη Κορώνη ως καθηγήτρια δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο μικρών κοριτσιών.
  2. Ανδρουλιδάκης Γιάννης, Εκπαιδευτικός  στο 5ο Λύκειο Καλαμάτας – μάχιμος συνδικαλιστής, κάτοικος Καλαμάτας. Ο Γιάννης είναι αγωνιστής και διανοούμενος δάσκαλος και διανοούμενος της Αριστεράς.
  3. Δουλάμη Πετρούλα, Ιδιωτική υπάλληλος με Αυτοδιοικητική δράση στον Δήμο Ρίου, γεννήθηκε και κατοικεί στη Καλαμάτα.
  4. Ζουζούνης Θανάσης, Συνταξιούχος Αστυνομικός –Αγρότης, γεννήθηκε και κατοικεί στη Κορώνη (Δήμος Πύλου – Νέστορος).
  5. Καλογεροπούλου Λένα, Ιδιωτική υπάλληλος γεννήθηκε το 1981    στη Χώρα (Δήμος Πύλου – Νέστορος).
  6. Κανέλης Γιώργος, Ιδιωτικός υπάλληλος – Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, κάτοικος Καλαμάτας.
  7. Κρόμπας Κώστας, Δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, κάτοικος Καλαμάτας.
  8. Λιακόπουλος Σπύρος, Ελεύθερος επαγγελματίας, γεννήθηκε το 1982 στην Καλαμάτα.
  9. Λουκάκος Κώστας, Τεχνικός ΔΕΗ, γεννήθηκε και κατοικεί στη Μεσσήνη.
  10. Μήτση Μαρία, πτυχιούχος Ιστορίας –Εθνολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια.   Είναι   Γραμματέας του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Γεννήθηκε  το 1980 και κατοικεί στην Καλαμάτα.
  11. Παναγιωτοπούλου Γεωργία, Αγρότισσα – έμπορος αγροτικών προϊόντων, κάτοικος Κυπαρισσίας (Δήμος Τριφυλίας).
  12. Πράττης Δημήτρης, Δημόσιος υπάλληλος, Οργανωτικός Γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, κάτοικος Καλαμάτας.