Τετάρτη
11
Δεκέμβριος
TOP

Φλερτ στα social…Φλέρτ στην εποχή της πανδημίας!

Αν κάτι δεν περιορίζεται ούτε απο πανδημίες ούτε απο καταστροφές…αυτό ειναι ο έρωτας και η ανάγκη για επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων.

Το φλερτ στα social media ήταν διαδεδομένο μόνο στους έφηβους.Όμως στην περίοδο της καραντίνας σύμφωνα με έρευνες παρατηρήθηκε αύξηση και στους ενήλικες.Και δεν αναφερόμαστε στα απλά μυνήματα που μπορεί να στέλνουν όλοι σε ολους αλλά σε κάτι ποιο ουσιαστικό.
Πώς συντέλεσε η καραντίνα σε όλο αυτό;Ο περιορισμός της κυκλοφορίας λόγο καραντίνας και η μη κοινωνικές συναναστροφές δημιούργησαν σύγχυση σε όλους.Έτσι κάποιος μεσω των social μπορούσε να αναζητήσει πιθανούς ερωτικούς συντρόφους όπως θα έκανε αν έβγαινε σε κάποιο μπαρ ή ακόμα κάποιος μπορεί να έπιασε κουβέντα με κάποιον ή κάποια που τους άρεσε καιρό με αφορμή μια δημοσίευση η ένα στορυ.Το άγχος των ανθρώπων για τις αλλαγές που θα εφερνε η πανδημία τους οδήγησε στην αναζήτηση για κάτι πιο γρήγορο και επιφανειακό,έτσι παρατηρήθηκε και αύξηση του sexting(ανταλλαγή φωτο κλπ).
Είναι κακό αυτό;Οι ειδικοί ψυχικής υγείας απαντούν πως όχι, στο βαθμό που δεν επηρεάζει και την πραγματική ζωή.Έτσι και αλλιώς,χρησιμοποιείται σαν ενα παιχνίδι με κάποιον που ξέρεις η θέλεις να γνωρίσεις,δεν έχει δεσμεύσεις και απαιτήσεις.Επιπλέον για κάποιους οι 42 μέρες καραντίνας ίσως αποτέλεσαν και πλεονέκτημα σε αυτό το παιχνίδι.
Για ποιους λόγους αυξήθηκε το φλέρτ στα social στην καραντίνα;Οι ειδικοί απαντούν ότι η καραντίνα έδειξε τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας στον τομέα της επικοινωνίας,επισημαίνοντας όμως ότι τα social είναι συμπληρωματικά της πραγματικής ζωής και έχουν μεγαλύτερη επιρροή απο ότι αρχικά μπορούσαμε να φανταστούμε  στην ψυχολογία του ατόμου.
Τα αρνητικά του φλερτ στα social…Και επειδή καλά τα λένε οι επιστήμονες αλλά αναγνωρίζουν ότι η ψυχολογική επίδραση στο άτομο είναι σημαντική και πόσο μάλλον στην καραντίνα που τα social ηταν η επικρατέστερη απασχόληση μας. Έτσι έχουμε δύο περιπτώσεις.
Η μια περιπτωση είναι να έχεις επιδοθεί και να γνωρίζεις το “αθλημα” εδώ και καιρό οπότε δεν έγινε και κάτι,απλά κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός και να ξεχάσεις πως φλερτάρουν στην πραγματικότητα.Η άλλη περίπτωση ειναι στο παρελθόν να θεωρούσες αστεία όλα αυτά και λογο καραντίνας να μπήκες στο τρυπάκι.Εδώ είναι και η μεγάλη παγίδα,γιατί για εσένα μπορεί να ήταν η πρώτη φορά αλλά ο άλλος να ήξερε καλά το “παιχνίδι”.
Τι και αν έκανε την καθημερινοτητα σου να μοιάζει με την ρομαντική κομεντί “You ‘ve got a mail”πιθανότατα ήταν ενα παιχνίδι και εσύ προφανώς αγνόησες τους κανόνες.Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ας μην ξεχνάμε πως το φλερτ είτε διαζώσης είτε μεσω social είναι ένα παιχνίδι και κανένας δεν σου εγγυάται ότι θα κερδίσεις.
Δήμητρα Σκρεπετού