Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Χαλβατσιώτης: “Οι πολίτες θέλουν να μάθουν την αλήθεια” – Τι σημείωσε για τις κοινωνικές δράσεις που έρχονται στη Μεσσηνία

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST με μια σειρά από θέματα να τίθενται επί τάπητος φιλοξενήθηκε το μέλος της Π.Ε. της ΝΔ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. Ο κ. Χαλβατσιώτης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτική, σημείωσε πως πρέπει οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια για τα όσα… συμβαίνουν με Καμμένο-Κοτζιά και αναφέρθηκε και στις δράσεις που προγραμματίζονται στη Μεσσηνία με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Στ. Νιάρχος”

Για τα όσα… συμβαίνουν με Κοτζιά – Καμμένο

“Η ΝΔ εμμένει στο αίτημα της να δημοσιοποιηθεί αυτή η περίφημη επιστολή παραίτησης του κ. Κότζια διότι είναι πρωτοφανή τα γεγονότα που σχετίζονται με την παραίτηση του. Είναι πολύ παράξενο ένας Υπουργός της Κυβέρνησης να καταγγέλλει με βαρύτατες κατηγορίες έναν άλλον Υπουργό ότι έχει δεχθεί ενίσχυση οικονομική από έναν παράγοντα μεγαλοεπιχειρηματία του εξωτερικού που με την σειρά του αυτός ο Υπουργός χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για να επηρεάσει παράγοντες άλλων χωρών. Είναι πρωτόγνωρο να μην έχει παρέμβει η δικαιοσύνη, να καταθέσουν μάρτυρες και ποια είναι τα στοιχεία αυτά, μιας και ειπώθηκαν όλα αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ζητάμε την ενεργοποίηση της δικαιοσύνης τόσο ο κ. Καλογήρου όσο και ο αναπληρωτής Υπουργός ήταν παρόντες στο Υπουργικό συμβούλιο θα έπρεπε ήδη να έχουν καλέσει τις δικαστικές αρχές να διερευνήσουν το θέμα… Αλλά και η επιστολή Κοτζιά κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει και άλλες καταγγελίες, εμπλοκή του ξαδέρφου του Πρωθυπουργού σε ύποπτες διαχειρίσεις θεμάτων της κυβέρνησης, μιλάει για το σκάνδαλο Καμμένου και για τα βλήματα στην Σαουδική Αραβία. Αν μένουν εν κρυπτώ όλα αυτά τα θέματα και από την άλλη η Κυβέρνηση προσπαθεί να τα καλύψει και οι πολίτες θέλουν να μάθουν την αλήθεια…”

Για τα εθνικά ζητήματα

“Η Ν.Δ. βλέπει εθνικά προβλήματα γιατί αφενός τώρα είδατε τον κ. Κοτζιά τις παλινωδίες το θέμα των 12 μιλίων, τη μία θα τα βάλουμε στο Ιόνιο, την άλλη θα τα αποσύρουμε με εντολή του Πρωθυπουργού. Υπάρχουν καταγγελίες για το θέμα του προσφυγικού και την διαχείριση των κονδυλίων των Ευρωπαϊκών και από την άλλη οι καταγγελίες εντός των Υπουργών δεν είναι ένα σημάδι το οποίο μπορεί να μας γεμίσει αισιοδοξία για το μέλλον αυτής της κυβέρνησης και για το πρόσωπο που δείχνει τόσο στην εσωτερική πολιτική όσο και στην εξωτερική πολιτική σκηνή, μαζί με την οικονομία που παραπαίει ο κόσμος δυσανασχετεί και θέλει κάτι να αλλάξει”.

Για την υπόθεση Παπαντωνίου

“Η Ν.Δ. δηλώνει ότι αυτή είναι που ξεκίνησε τον έλεγχο για τις ύποπτες μεθοδεύσεις των εξοπλιστικών του 2012, ο κ. Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Ν.Δ. και βέβαια εμείς πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη για να αποφασίσει την κράτηση του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του είχε λόγους να το κάνει και εμείς πιστεύουμε στη δικαιοσύνη. Τώρα, αν η κυβέρνηση θέλει να μάθει περισσότερα για τα εξοπλιστικά μπορεί να ρωτήσει τον κ. Κοτσακά που ήταν δεξί χέρι του κ. Τσοχατζόπουλου και εξελέγη στην πολιτική γραμματεία του Σύριζα πρώτος σε ψήφους ή τον δημοσιογράφο που κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν δεξί χέρι του κ. Παπαντωνίου.

Για το νόμο περί ευθύνης Υπουργών

Ο πρόεδρος μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να γίνει μια θαρραλέα αλλαγή του συντάγματος  σε αρκετά άρθρα, να συμφωνήσουν και τα δύο κόμματα σε μία σειρά άρθρων που θα συμπεριληφθούν στην αναθεώρηση, μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας δεν έχει έρθει σε συζήτηση, δεν απαντά καν στις εκκλήσεις του προέδρου.

Για την οικονομία

Δυστυχώς για τον μήνα Σεπτέμβριο είμαστε 177 εκατομμύρια πίσω από την φορολόγηση φυσικών προσώπων, 69 εκατομμύρια από τον ΕΝΦΙΑ και από την 01/01/2018 είμαστε πίσω 300 εκατομμύρια και δυστυχώς πρέπει η κυβέρνηση να μαζέψει άλλα 12 δίς μέχρι το τέλος του έτους. Πρέπει να κοπεί εδώ και τώρα αυτή η υπερφορολογήση για να έρθει η ανάπτυξη και η μείωση ανεργίας.

Για τα φαινόμενα παραβατικότητας

Δυστυχώς υπάρχει έξαρση της παραβατικότητας… τα Πανεπιστήμια αποφασίζουν να κλείσουν τους χώρους για να αποφύγουν τα χειρότερα και η πολιτεία να είναι απών. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα με την απίστευτη απάθεια της κυβέρνησης για όλα αυτά που γίνονται. Να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των χώρων της εκπαίδευσης. Η Ν.Δ. με το που θα γίνει κυβέρνηση θα φέρει νόμο που θα αλλάξει το άσυλο της παραβατικότητας, θα εγγυηθεί την σωματική ακεραιότητα φοιτητών και εκπαιδευτών.

Για τις δράσεις που έρχονται στη Μεσσηνία

Μαζί με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα προσφέρουμε κάποιες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου στην όμορφη Μεσσηνία μας. Η μία δράση έχει να κάνει με την οργάνωση πολυϊατρείων στην ορεινή Μεσσηνία και τη Μάνη με 30 ειδικότητες, κινητές μονάδες για να εξετάσουν το ντόπιο πληθυσμό τώρα στην καρδιά του χειμώνα.

Η δεύτερη δράση έχει να κάνει με το να βοηθήσουμε αθλητές σε νεαρή ηλικία 14-18 χρονών αλλά που έχουν τα φόντα να κοσμούν τις Ολυμπιακές και Εθνικές ομάδες σε διάφορα αθλήματα, να πάρουν τις πληροφορίες και να περάσουν από τον έλεγχο που θα τους βοηθήσει να αυξήσουν τις επιδόσεις τους.

Τρίτη δράση αφορά τον κόσμο που θα μπει και θα συνεργάζεται σε ασκήσεις και καλούμε τους νέους της Μεσσηνίας να κάνουν ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο στους μεγαλύτερους.