Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Χαμός… για μια θέση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Ο ένας μετά τον άλλο ενδιαφερόμενο έρχονται να προστεθούν ως υποψήφιοι για τη θέση της Διοίκησης στο Νοσοκομείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Με το ενδιαφέρον και τις… αιτήσεις να πέφτουν «βροχή», πολλά είναι τα ονόματα που ήδη στοιχειοθετούν μια μεγάλη λίστα από την οποία πρέπει να γίνει η επιλογή για αυτή τη θέση ευθύνης.

Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ καλό σημείο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, με τα βήματα που έγιναν επί της πολυετούς Διοίκησης του Γιώργου Μπέζου, ενώ οι παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί ένα οδηγήσει το Ίδρυμα πολλές φορές να γίνεται παράδειγμα προς μίμηση σε πρακτικές ενεργειακού χαρακτήρα και εξοικονόμησης πόρων.

Μάλιστα, το ενεργό αυτό πλάνο περιλαμβάνει έναν περαιτέρω σχεδιασμό ετών, με σημαντικά εγχειρήματα και για την συνέχεια με έργα οραματικά όπως το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, αλλά και η προσθήκη ορόφου, ενώ διαρκές είναι το μέτωπο με τη βελτίωση της εσωτερικής λειτουργίας, με την προσθήκη με νέο προσωπικό και την ενίσχυση σε υλικό και μέσα.

Όλα αυτά συνδυαστικά και με τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, αλλά και την όλη προσπάθεια μεταρρύθμισης που θα εξελιχθεί με την αναβάθμιση του ρόλου της α’ βάθμιας φροντίδας υγείας που θα «απελευθερώσει» ακόμη περισσότερο την ανταπόκριση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Αυτονόητο, λοιπόν, το ενδιαφέρον των προσώπων για τον ρόλο και την θέση που πέραν των άλλων έχει και σημαντικές οικονομικές απολαβές, με τον… διαγκωνισμό – όσο πλησιάζουμε στις ανακοινώσεις – να είναι έντονος. «Παλιά» και «νέα» ονόματα πέφτουν στο τραπέζι των επιλογών και… σπρώχνονται για τις θέσεις ευθύνης, καθώς να σημειωθεί πως πέρα από την ανάδειξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, να γίνει και η ανάδειξη και του/της υπευθύνου της θέσης – Αναπληρωτής Διοικητής – για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.