Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Χαράλαμπος Γώγος: “Να μην χάσουμε τα… κεκτημένα” – Η εικόνα χαλάρωσης που προβληματίζει και το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Ο κορωνοϊός… αντεπιτίθεται και η κατάσταση μόνο προβληματισμό αφήνει για τα όσα βγαίνουν από την εικόνα χαλάρωσης που επικρατεί. Άκρως χαρακτηριστικές οι σημειώσεις του Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπου Γώγου στην τηλεόραση BEST.

Στην παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο κ. Γώγος μίλησε για τις “…αποστάσεις που έχουν τελείως εξανεμιστεί ανάμεσά μας” και συμπλήρωσε πως οι “…συστάσεις και οι επιτηρήσεις είναι αναγκαίες στη φάση αυτή που βρισκόμαστε”, καθώς όπως επισήμανε «τα δεδομένα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε τοπικά lockdown”. Tο μήνυμά του “…να μην χάσουμε τα «κεκτημένα» που έχουμε σε σχέση με την χαλάρωση που δείχνουμε τώρα”.

Σχετικά με το άνοιγμα συνόρων και δεδομένου ότι η χώρα μας αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές και πιθανές χώρες ως τουριστικός προορισμός εάν… αυτό σημαίνει «εισαγωγή προβλημάτων». «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ελέγξουμε τα πιθανά κρούσματα» είπε ο κ. Γώγος αναφερόμενος ειδικότερα σε τουρίστες από χώρες που είναι στο «κόκκινο» εξηγώντας ωστόσο πως «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους πάντες, αλλά όσο το δυνατόν περισσότερους»

Σημαντικό ρόλο παίζει η συμπεριφορά των ιδίων των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών οι οποίοι φέρνουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης και οφείλουν όπως τόνισε και ο καθηγητής να τηρούν αποστάσεις, να φορούν μάσκες. Δύναται, όπως είπε, «Με πολλά τεστ να ιχνηλατούμε τα κρούσματα και να προβαίνουμε στην απομόνωσή τους». Βασική προϋπόθεση «να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά»

Ανάμεσα σε αυτά και η εκτίμηση για ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο για το οποίο “είμαστε έτοιμοι”. Δείτε τα όσα χαρακτηριστικά ανέφερε: