Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Χαρίτσης: Υποβαθμίζοντας το κράτος – θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), που θα αντικατασταθεί από μια νέα ελεγκτική «υπερδομή» που θα υπάγεται στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ, οι θέσεις, το προσωπικό και οι εποπτευόμενοι φορείς τους μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας και στη Γενική Γραμματεία Εργασίας αντίστοιχα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει:

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι πολιτικός που κρατάει το λόγο του. Ολοι και όλες τον θυμόμαστε στη νησιωτική του περιοδεία προεκλογικά, όταν διαβεβαίωνε ότι “δεν θα στείλω το ΣΔΟΕ” και περιέγραφε το ΣΕΠΕ ως εμπόδιο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Δέκα μόλις μέρες μετά τις εκλογές, η ΝΔ προχωρά στην κατάργηση ουσιαστικά του ΣΔΟΕ και στην πλήρη υποβάθμιση του ΣΕΠΕ. Δεν πρόκειται για απλές διοικητικές ή γραφειοκρατικές μεταβολές, αλλά για κινήσεις που αποδιαρθρώνουν κρίσιμους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην υπηρεσία της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Η ανησυχητική αυτή εξέλιξη συνιστά έμπρακτη απόδειξη του μέλλοντος που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία: ένα κράτος δίχως ελεγκτικούς μηχανισμούς, μια χώρα που θα βασιλεύει ξανά η φοροδιαφυγή, ο αθεμιτος ανταγωνισμός και η εργοδοτική αυθαιρεσία, μια κοινωνία που θα είναι έκθετη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.