Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Μια ανάσα από το χρυσό … ο Σταύρος Κανελλόπουλος του Π.Ο.Κ. στον 43ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας

Για λίγα δευτερόλεπτα έχασε το “χρυσό” μετάλλιο ο Σταύρος Κανελλόπουλος του Ποδηλατικού Ομίλου Καλαμάτας που έτρεξε στον 43ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας, που συνδιοργάνωσαν το διήμερο 28 έως 30 Μαΐου ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, με την έγκριση της Ε.Ο.Π., η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οι Δήμοι Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι απο 400 αθλητές, που τη φετινή χρονιά μετασχηματίστηκε σε Ποδηλατικό Γύρο τριήμερης διάρκειας από μονοήμερο αγώνα που γινόταν, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και επέκτασης ενός αθλητικού γεγονότος με παράλληλους ιστορικούς και εθνικούς συμβολισμούς.

“Από νωρίς φάνηκε η καλή μέρα αφού μας εξασφάλισε ασφαλή, άνετη και γρήγορη μεταφορά από την Καλαμάτα στην Πάτρα η γνωστή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων TOYOTA Κ.ΚΑΚΟΥΡΟΣ διαθέτοντας δύο από τα κορυφαία μοντέλα της.

Η άφιξη μας με χρονική άνεση στο νέο λιμάνι Πατρών έδωσε όλο τον απαιτούμενο χρόνο στους αθλητές χωρίς άγχος να παραταχθούν στη γραμμή εκκίνησης τιμώντας τα χρώματα του Ποδηλατικού Ομίλου Καλαμάτας.
Η αγωνιστική μάχη στον 43ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας ήταν απαιτητική και μας οδήγησε όλους στον τερματισμό στην πόλη των Καλαβρύτων.
Ειδικότερα ο σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε:
Στην κατηγορία 35-39 ετών από τον Κανελλόπουλο Σταύρο που κατέκτησε την τρίτη θέση με χρόνο 2:44:48 μόλις τρία δευτερόλεπτα από το χρυσό μετάλλιο.
Στην κατηγορία 45-49 ετών από τους:
– Δημητρακόπουλο Δημήτριο που κατέκτησε την πέμπτη θέση λόγω απώλειας ελαστικού που του στοίχισε πολύτιμο χρόνο ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του σε 2:59:02.
– Παπαβασιλοπουλο Ιωάννη που κατέκτησε την εικοστή τρίτη θέση με χρόνο 3:16:30.
– Νικολακόπουλο Ιωάννη που κατέκτησε την εικοστή όγδοη θέση με χρόνο 3:23:37.
– Κωνσταντόπουλο Θεόδωρο που κατέκτησε την τεσσαρακοστή θέση με χρόνο 4:03:10.
Στην κατηγορία 50-54 ετών από τους:
– Κωνσταντόπουλο Νικόλαο που κατέκτησε την δέκατη θέση με χρόνο 3:10:57.
– Κωτσιόπουλο Φώτη που κατέκτησε την εικοστή έκτη θέση με χρόνο 3:36:01.

Στην κατηγορία 55-59 ετών από τον Βίγκο Τρύφωνα που κατέκτησε την έβδομη θέση με χρόνο 3:43:37.

Στην κατηγορία 60-64 ετών από τον Παναγόπουλο Δημήτριο που κατέκτησε την έκτη θέση με χρόνο 4:07:48.
Στην κατηγορία 65 και άνω από τον Μυστριώτη Βασίλειο που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας με χρόνο 3:43:38 την πρώτη θέση, το χρυσό μετάλλιο και φορώντας επάξια τη φανέλα του νικητή του ιστορικού αγώνα “Γύρος Θυσίας” γεμίζοντας περηφάνια τόσο τον ίδιο όσο και τους συναθλητές του, τιμώντας τα χρώματα του Ποδηλατικού Ομίλου Καλαμάτας με το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς.
Βασίλη ευχαριστούμε πολύ για την τιμή να αγωνίζεσαι στην ομάδα προάγοντας με το παράδειγμα σου και τις επιτυχίες το άθλημα της ποδηλασίας και του αθλητικού ιδεώδους γενικότερα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συγχαίρει τους αθλητές για την επίπονη προσπάθεια τους εύχεται σε όλους καλή συνέχεια με υγεία και δύναμη .

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Γιώργο και Ηλία που συνόδευσαν με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικά διαμάντια της TOYOTA Κ.ΚΑΚΟΥΡΟΣ όλη την ομάδα και παρείχαν τα απαραίτητα καθόλη τη διαδρομή του αγώνα.
Επιπροσθέτως ευχαριστούμε την εταιρεία συμπληρωμάτων UPCYCLE – Fit&Shape Greece για την υποστήριξη των ενεργειακών αναγκών των αθλητών μας με τα εξαιρετικά προϊόντα της.
Ευχαριστούμε επίσης για την πολύτιμη βοήθεια του το συνοδό μας παλαίμαχο πρωταθλητή Κωνσταντίνο.”