Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Χρόνια πολλά στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό από ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ &τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά!

Ως κοινωνικά ευαίσθητοι και ενεργοί πολίτες οι σπουδαστές, τα στελέχη του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για μια ακόμη χρονιά, όπως κάθε Χριστούγεννα, συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και δημιούργησαν εδέσματα για τη φιλανθρωπική δράση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια του κόσμου, διατέθηκαν στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Παρά το  κρύο, μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν, συμμετείχαν σε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παιχνίδια και γεύτηκαν παραδοσιακές λιχουδιές!

Οι σπουδαστές της μαγειρικής και της αρτοποιίας -ζαχαροπλαστικής  σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές τους, ετοίμασαν παραδοσιακές μανιάτικες κουταλίδες,  κουλουράκια πορτοκαλιού και κρέμα πραλίνας, ενώ οι σπουδαστές των τουριστικών τμήματων πρόσφεραν στον κόσμο οινόμελο, ζεστό τσάι του βουνού με αρωματικά βότανα και ελληνικό καφέ στη χόβολη.  Στους χριστουγεννιάτικους πάγκους των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά οι παιδαγωγοί, μαζί με τις σπουδάστριες των βοηθών βρεφονηπιοκόμων,  διασκέδαζαν τα παιδιά με κατασκευές, πρωτοποριακές δράσεις από τους ομίλους της Ρομποτικής, του STEAM και του ARKKI, ένα τεράστιο εναλλακτικό ζαχαροπλαστείο, φωτογραφείο, facepainting, γράμμα στον Άγιο Βασίλη και πολλά άλλα.

«Η αυθόρμητη και εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου, παρά το  κρύο δείχνει την αγάπη που οι πολίτες και η κοινωνία περιβάλλουν κοινωνικά υπεύθυνες δράσεις. Για μας στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά οι ημέρες αυτές αποτελούν μέρος της παράδοσης που υπηρετούμε μέσα από την επαγγελματική και ακαδημαϊκή μας δραστηριότητα και της αφοσίωσής μας στην κοινωνία της Μεσσηνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, Καλά Χριστούγεννα και το 2019 να είναι γεμάτο χαρές και επιτυχίες για όλους», δήλωσε η Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου…