Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

«Ψαλίδι» στις αποστολές βάζει το ΝΒΑ – Απευθείας μετάβαση στα γήπεδα ζητούν οι ομάδες

Το ΝΒΑ έχει ακόμα πολλά θέματα να λύσει  πριν το τζάμπολ, με τον Άνταμ Σίλβερ και το επιτελείο του να καλούνται να λάβουν υπόψη τους πολλές παραμέτρους πριν δώσουν το «ΟΚ».

Τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για τις ομάδες επεξεργάζεται η διοίκηση της διοργάνωσης του ΝΒΑ και βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τις ομάδες προκειμένου για να καταλήξει στο ιδανικό σενάριο και στην επιστροφή στη δράση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ΝΒΑ έχει ζητήσει από τις ομάδες να συνάψουν συμβάσεις με συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα, για να μπορούν οι παίκτες και οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε τεστ για τον Covid-19 και να έχουν την υποστήριξη που θα χρειαστούν.

Παράλληλα, η Λίγκα σχεδιάζει να βάλει πλαφόν τα 35 άτομα ανά αποστολή γεγονός που θα οδηγήσει στον αποκλεισμό άλλων 20-25, οι οποίοι συνόδευαν τις ομάδες. Σημαντικά αναμένεται να μειωθεί επίσης ο αριθμός των εργαζομένων που πλησιάζουν το παρκέ… στους απολύτως απαραίτητους! Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους χώρους των κλειστών γηπέδων.

Απευθείας μετάβαση 

στα γήπεδα των αγώνων

ζητούν οι ομάδες

Αίτημα στη διοργανώτρια απευθύνουν ομάδες που βρίσκονται σε περιοχές που ακόμα θεωρούνται υψηλού κινδύνου όπως Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Τορόντο κα, να μεταβούν απευθείας στην τοποθεσία που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

Όπως αποκάλυψε το ESPN, αυτό συμβαίνει γιατί σε περίπτωση που οι παίκτες των ομάδων αυτών (Νικς, Νετς, Σέλτικς και Ράπτορς) επιστρέψουν αρχικά στην πόλη, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 2 εβδομάδων πριν ξεκινήσουν προπονήσεις. Την ίδια στιγμή όμως το σχέδιο περιλαμβάνει και καραντίνα δυο εβδομάδων των ομάδων όταν μεταβούν στην περιοχή (ή τις περιοχές) που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Αυτό θα οδηγήσει ορισμένους παίκτες σε δεύτερη φάση καραντίνας, άρα να κάτσουν για σχεδόν ένα μήνα!

Κάποιες ομάδες που δεν θα προλάβουν τα playoffs εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αναγκαιότητα συμμετοχής τους στους αγώνες, αφού μην έχοντας ελπίδα να βρεθούν στην postseason, δεν επιθυμούν να ρισκάρουν.