Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ψευτοκαβγάς ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την 7ήμερη εργασία

Ο ψευτοκαβγάς ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την 7ήμερη εργασία είναι για να ενισχύσουν την πόλωση μπροστά στις εκλογές. Θέλουν να κρύψουν ότι συμφωνούν  να μην υπάρχει σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας.

Η ΕΕ έχει ψηφίσει μια σειρά από Οδηγίες που καταργούν το 8ωρο και προβλέπουν μέχρι 12ήμερη συνεχόμενη εργασία, με «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με νόμους που ψήφισαν μέσα και έξω από τα μνημόνια, ενσωμάτωσαν αυτές τις Οδηγίες στο εθνικό Δίκαιο, δίνοντας στις επιχειρήσεις το δικαίωμα, συνδυαστικά με άλλα μέτρα, να διαμορφώνουν το ωράριο εργασίας των εργαζομένων όπως βολεύει την κερδοφορία τους.

Οι Περιφέρειες και οι δήμοι στήριξαν και κάνουν «τάλιρα» αυτό το αντεργατικό πλαίσιο, αποφασίζοντας για παράδειγμα αν στην περιοχή τους θα ισχύει η κυριακάτικη αργία ή όχι, που σημαίνει 7ήμερη εργασία για τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Αλλού καθιερώνουν «λευκές νύχτες», με ωράριο – λάστιχο και απλήρωτες υπερωρίες για τους εργαζόμενους.

Να λοιπόν πώς εκφράζεται ενιαία η αντιλαϊκή επίθεση σε όλη την κλίμακα, από την ΕΕ μέχρι τις κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους δήμους.

Γι’ αυτό χρειάζεται να μη σκορπίσει η ψήφος στις κάλπες της μεθεπόμενης Κυριακής, αλλά με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός να δώσει απάντηση τόσο στην ΕΕ, που τσακίζει το 8ωρο για λογαριασμό των μονοπωλίων, όσο και στα κόμματα, στους εκλεγμένους και υποψηφίους τους σε Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.

Νίκος Γόντικας

Υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση