Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

“Όλοι μαζί να πάμε μπροστά” – Μήνυμα Ξυγκώρου για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

Το στίγμα του έδωσε μιλώντας στην τηλεόραση BEST φιλοξενούμενος κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και επικεφαλής του συνδυασμού “Μεσσηνία Καινοτομία” Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Απαντώντας στο γιατί κατεβαίνει στις εκλογές ο κ. Ξυγκώρος ανέφερε πως μια ομάδα νέων ανθρώπων, ανεξάρτητων, που δεν έχουν εμπλακεί με τα Επιμελητηριακά αποφασίστηκε πως ήρθε η ώρα να γίνει ένα βήμα μπροστά. “Είμαστε άνθρωποι που έχουν ανδρωθεί μέσα στην κρίση κι επιτέλους έπρεπε να μπούμε κι εμείς στο κέντρο των αποφάσεων με ένα σχέδιο και μόνο: πως θα προχωρήσουμε μπροστά τον επιμελητηριακό θεσμό, τις επιχειρήσεις μας και το μέλλον του τόπου μας”.  Παράλληλα ο κ. Ξυγκώρος με ένα ενωτικό μήνυμα τόνισε ότι “όλοι μαζί πρέπει να πάμε μπροστά”.

Σε ότι αφορά τα περί συνέχειας του συνδυασμού Καραμπάτου, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μεσσηνία Καινοτομία” ανέφερε: “Αν και υπήρξα υποψήφιος με τον κ. Καραμπάτο στις εκλογές του 2011, αυτή τη στιγμή καταθέσαμε ένα πλάνο κι ένα σχέδιο από μία ομάδα ανθρώπων νέων, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα επιμελητηριακά χρόνια. Σίγουρα ζητήσαμε απ’ όλους τη στήριξη και την έχουμε αλλά μέχρις εκεί. Το πλάνο και το σχέδιο το οποίο παρουσιάσαμε ήταν από ανθρώπους νέους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.

Ο κ. Ξυγκώρος εστίασε στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό του συνδυασμού του, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της καινοτομίας ανά κλάδο της παραγωγικής οικονομίας.

“Είναι ξεκάθαρο” απάντησε στην ερώτηση για το αν το Επιμελητήριο θα κινηθεί προς τη βάση και τους επαγγελματίες, συμπληρώνοντας πως ο κόσμος πρέπει να έρθει κοντά στο Επιμελητήριο θέτοντας ο καθένας τα κλαδικά προβλήματα μπροστά, προτείνοντας παράλληλα και κατάλληλες λύσεις.

Όσον αφορά τον ρόλο του Επιμελητηρίου, ο κ. Ξυγκώρος ανέπτυξε τις θέσεις του, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει ο θεσμός να έχει δυναμική παρουσία στην πραγματική οικονομία και τοπικά, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται και που αποτελεί κι έναν από τους άξονες δράσεις του συνδυασμού του. “Πρέπει να παρέμβουμε στην τοπική οικονομία και να προτείνουμε πράγματα” σημείωσε ο κ. Ξυγκώρος και συμπλήρωσε: “Το Επιμελητήριο δυστυχώς δεν έχει την παραμβατικότητα που θέλουμε”.

Σε σχέση με τις καταγγελίες από τον συνδυασμό Γκούμα και την απάντηση του Επιμελητηρίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μεσσηνία Καινοτομία” σημείωσε: “Να μόνο αυτό. Είναι ίσως λίγο άκαιρο αυτή τη στιγμή που οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι προσπαθούν να πείσουν τους επαγγελματίες να ασχοληθούν με το Επιμελητήριο, να καταλάβουν ποιος είναι ο ρόλος τους και του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεών, μέσα σε ένα σωστό Επιμελητήριο μόνοι μας να βάλλουμε κατά της αξιοπιστίας του”.

Σε σχέση με τα κόμματα και την εμπλοκή τους ο κ. Ξυγκώρος σημείωσε: “Εξ αρχής είχα δηλώσει πως η πορεία μου ήταν εκτός κομμάτων και δήλωσα ότι τα κόμματα τα σεβόμαστε, θέλουμε να είναι δίπλα μας, τα ζητάμε να είναι δίπλα μας, αλλά το Επιμελητήριο πρέπει να μείνει εκτός από την ομπρέλα την κομματική. Δόξα το Θεό στο συνδυασμό υπάρχουν άνθρωποι που είναι απ’ όλο το πολιτικό φάσμα και θέλω και τα κόμματα ν’ αγκαλιάσουν με θέρμη αυτή την προσπάθεια, γιατί προσπαθούμε να κάνουμε κάτι νέο για να πάμε ένα βήμα μπροστά”.

Ο ίδιος καταληκτικά στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της ενότητας της συμμετοχής και της συνεργασίας για να έχει ο θεσμός τη θέση που πρέπει και του αξίζει.