Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ 111 μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας – Ανάμεσά τους και 33 παιδιά

111 μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας – Ανάμεσά τους και 33 παιδιά

336
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

111 μετανάστες εντοπίστηκαν χθες ανοιχτά της Πύλου. Άμεσα σήμανε συναγερμό από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, με τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και 33 ανήλικα παιδιά, να φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Έρευνες και εντοπισμός αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου και σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Καλαμάτας, Πύλου, Κατακόλου και Ζακύνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε ένα (01) ελικόπτερο της δύναμης FRONTEX.
Το σκάφος εντοπίστηκε από το κρουαζιερόπλοιο ”MARELLA DISCOVERY” σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, όπου όλοι οι επιβαίνοντές του μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε αυτό. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καλαμάτας και πρόκειται συνολικά για εκατόν έντεκα άτομα (68 άνδρες, 10 γυναίκες, 29 ανήλικα αγόρια και 4 ανήλικα κορίτσια), εκ των οποίων δυο (02) αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, ηλικίας 41 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.