Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ AMBER ALERT… στο ΠΕΣΥ – “Χόρεψε” ο Νίκας τον Τατούλη, που την…...

AMBER ALERT… στο ΠΕΣΥ – “Χόρεψε” ο Νίκας τον Τατούλη, που την… «έκανε»

433
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Απαιτήθηκε μόλις μια συνεδρίαση και κάτι… για να φανερωθεί πως κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να αποδεχθούν και να ανταποκριθούν στο ρόλο που οι πολίτες τους ενέταξαν. Αλλά και για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το που (και πως) κάποιοι οδηγούσαν την Πελοπόννησο τα περασμένα χρόνια.

 

Σήμερα, λοιπόν, στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Μανώλης Σκαντζός ήρθε αποφασισμένος να εφαρμόσει πολύ απλά και λογικά τα όσα προβλέπει ο κανονισμός του ΠΕ.ΣΥ. σχετικά με τον χρόνο (μάλιστα προχωρά και η πρόταση για αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας με την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής), αφού στην πρώτη συνεδρίαση είχαν ξεφύγει πέρα από κάθε πλαισίου ορισμένοι «Tατούλιγκανς» παίρνοντας το λόγο, όποτε τους άρεσε και μιλώντας όσο ήθελαν.

Κάποιοι φυσικά νόμισαν και αντελήφθησαν την ανεκτικότητα στο πλαίσιο της νέας λειτουργίας ενός οργάνου και ως αδυναμία και έτσι μόλις σήμερα ήρθε ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. και τους έκλεινε το μικρόφωνο – πολύ απλά – όποτε δεν προβλεπόταν να μιλήσουν, ενοχλήθηκαν τόσο πολύ που το είδαν και – άκουσον άκουσον – φασιστικό! Ποιοι οι… Δημοκράτες της περασμένης περιόδου που δεν άφησαν σύμβουλο που να μην του επιτεθούν, να του αφαιρέσουν το λόγο και μετά να αρχίζουν την πολιτική «διαπόμπευσή» του.

Μη… ανεχόμενοι ορισμένοι τη Δημοκρατία του οργάνου που υπηρετούν και με τον κανονισμό να εφαρμόζεται από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης είχε διαφανεί το τι θα ακολουθούσε. Ακόμη και σε απλά θέματα που είχαν να κάνουν με το δοθεί το τυπικό «o.k.» σε μια προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Σπάρτης για να τρέξει μια αναγκαία παρέμβαση (για ένα θέμα που σχετιζόταν με το Σπίτι της Ευρώπης και την αποκάλυψη ψηφιδωτών) που δεν θα επιβάρυνε οικονομικά την Περιφέρεια, άρχισαν οι ενστάσεις από μέλη της μείζονος μειοψηφίας οι οποίες έγιναν εντάσεις, και, λίγο μετέπειτα θέλησαν να γίνει και «ρινγκ» η αίθουσα του «Αποστολοπούλειου» Πνευματικού Κέντρου στην Τρίπολη. Κάθε φορά που τους διέκοπτε ο κ. Σκαντζός πήγαινε όπως λέει και ο λαός ο εκνευρισμός… γόνα.

Εκείνο πάντως που ερέθισε περισσότερο ήταν η αποφασιστικότητα Νίκα να τελειώνει με ότι έγινε και με αυτή την κατάσταση που κάποιοι θέλησαν να… επιβάλουν πως πρέπει να βγάζει προς τα έξω σαν εικόνα το ΠΕ.ΣΥ. Αφού η συνταγή του… άστους να μιλούν δεν απέδωσε, ένα και ένα έκαναν… δύο και όταν ο λόγος πήγε στον Περιφερειάρχη ο ίδιος… άστραψε και βρόντηξε.

«Πρέπει να καταλάβεις πως έχουν αλλάξει οι εποχές» είπε ο Π. Νίκας στον πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα που… πεταγόταν και συνέχισε «9χρόνια πορείας το καταλαβαίνω είναι δύσκολο να αλλάξουμε ρόλο» με τον πρώην να πετάγεται κι αυτός και να λέει «ντροπή σου» προφανώς αισθανόμενος πως βρίσκεται ακόμη στη θέση της… διοίκησης της Περιφέρειας. Αφού ο ήχος ήταν κλειστός και ο κ. Τατούλης κραύγαζε «ντροπή σου» εδώ ο Περιφερειάρχης έδωσε – κατά το κοινώς λεγόμενο – «πόνο». Και άρχισε «…άντε να μην βγάλω από μέσα μου 9 χρόνια και σε λούσω. Σε λούσω κυριολεκτικά. Σταμάτα σου λέω (x 6 φορές). Σε ξέβρασε το κεντρικό πολιτικό σύστημα και ήρθες και ήσουν εδώ πέρα επιζήμιος. Για την Αρκαδία ιδιαίτερα ήσουν επιζήμιος. Ιδιαίτερα για την Αρκαδία. Μην κουνάς το χέρι σε εμένα σε ξέρω πολύ καλά. Σε ξέρω χόρευες εδώ 9 χρόνια. Τέλος, εγώ εδώ όσες φορές με αντιμετωπίσεις θα χάσεις. Άστα αυτά που ήξερες ανακάτεψες όλο το σύστημα.  Άστα αυτά θα τα πούμε…»

Σημειωτέον μετά από αυτά και αφού ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τατούλης χαρακτήρισε επιθετική και αναξιοπρεπή την στάση του Πρόεδρου του ΠΕΣΥ και αφού είπε για φασιστικό τρόπο και επικαλέστηκε επίθεση από τον Περιφερειάρχη και είπε πως ο Νίκας δεν κέρδισε τις εκλογές (!!!) πήρε την παράταξή του και αποχώρησε.

Μετά από αυτό, συνέβη το εξής…

Η συνεδρίαση εξελίχθηκε καθ’ όλα ομαλά, σε κάθε επίπεδο ώριμης λειτουργίας ενός οργάνου, δίχως κραυγές, εντάσεις και με τις συζητήσεις να εστιάζουν στην ουσία των θεμάτων. Έτσι, απλά…

Δείτε σε video το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τις αναφορές Νίκα