Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Σήμερα τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ στο Κατάκολο

Σήμερα τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ στο Κατάκολο

594
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την ελπίδα αλλά και την στρατηγική στόχευση να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τοπική οικονομία της περιοχής, το Φεστιβάλ

«ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ» ανοίγει τις πύλες του στο Κατάκολο και περιμένει τους κατοίκους της Ηλείας, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του τόπου.

Το βράδυ στις 9.00 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια με ισχυρή την παρουσία των φορέων αλλά και των εκπροσώπων Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διονύσης Καλαματιανός. Παράλληλα το παρών θα δώσει ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. Ακόμη τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει ο πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας και αναμένεται να παρευρεθούν και οι βουλευτές του Νομού όπως και η ηγεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος με επικεφαλής τον κ. Κατσιφάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να παρευρεθουν στηρίζοντας αυτή τη νέα προσπάθεια στο λιμάνι, μεγάλες Ναυτιλιακές Εταιρείες και κορυφαία ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν σχέση με το Κατάκολο και τον τουρισμό του.

Όπως ήδη έχουμε τονίσει, το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας διοργανώνεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Η πραγματοποίηση του 5-8 Αυγούστου στο Κατάκολο, συμπίπτει με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο λιμάνι, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη δώσει ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό χρώμα το φετινό καλοκαίρι.

Στο Φεστιβάλ που θα μας εκπλήξει και με δρώμενα σχετικά με την γευσιγνωσία και την παράδοσή μας έχουν στηθεί περίπτερα στον εκθεσιακό του χώρο που αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες οι οποίοι με τη σειρά τους, μπορούν να συλλέγουν οποιαδήποτε πληροφόρηση επιθυμούν για όσα βλέπουν.

Συμμετέχουν εξαγωγικές και μεγάλες εταιρείες από την περιοχή μας, προβάλλοντας τα τοπικά – παραδοσιακά μας προϊόντα, ενώ περίπτερα θα έχουν οι Δήμοι της Ηλείας και πολλά Επιμελητήρια. Αξιοσημείωτη είναι τέλος και η συμμετοχή εταιρειών στον τομέα του Τουρισμού και της Κρουαζιέρας που θα αποτελέσουν μια ξεχωριστή εικόνα του Φεστιβάλ.