Αρχική ΥΓΕΙΑ O Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καταδικάζει τα επεισόδια βίας στα Νοσοκομεία – Περιστατικό...

O Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καταδικάζει τα επεισόδια βίας στα Νοσοκομεία – Περιστατικό και στην Καλαμάτα

441
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα επεισόδια βίας στα Νοσοκομεία καταδικάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, με αφορμή και περιστατικό και στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλαμάτας. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καταδικάζει τα επεισόδια βίας που γίνονται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και την υγεία των ασθενών τους.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς  που έγινε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καλείται ο Διοικητής να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα και καλείται και η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και  να πάρει θέση ώστε να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιου είδους περιστατικά.

Έχομε κατ’ επανάληψη προτείνει την αστυνόμευση στους χώρους των Νοσοκομείων καθώς και την αλλαγή του αδικήματος βίας που γίνεται ενάντια στο νοσηλευτικό προσωπικό  ως ιδιώνυμο αδίκημα, ώστε να αποτραπούν οι επίδοξοι δράστες τέτοιας συμπεριφοράς.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας καθώς και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχουν καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας για αλλαγή του Νομοσχεδίου προς συγκεκριμένη κατεύθυνση”.