Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League: Η απόφαση για σέντρα και τηλεοπτικά συμβόλαια

Super League: Η απόφαση για σέντρα και τηλεοπτικά συμβόλαια

73
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με εντάσεις και αψιμαχίες διεξήχθη η τηλεδιάσκεψη της Super League, όπου εκτός από την επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14, συζητήθηκε το θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων και των «άστεγων» ΠΑΕ.

Η επικύρωση της βαθμολογίας των θέσεων 7-14 έγινε ομόφωνα, αν και Ξάνθη και Πανιώνιος εξέφρασαν τις επυφυλάξεις. Η απόφαση αυτή πάντως ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ, ενώ κλείνει κάθε πόρτα στα σενάρια αναδιάρθρωσης.

Το θέμα όμως που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αψιμαχίες ήταν για τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ που αυτή τη στιγμή είναι στον… αέρα. Ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε πρόταση για σέντρα μόνο αν όλες οι ΠΑΕ έχουν τηλεοπτική στέγη, θέση που υποστήριξε και ο Μάκης Γκαγκάτσης του ΠΑΟΚ, αλλά προκάλεσε την αντίδραση του Τάκη Αγραφιώτη από τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριξαν ότι δεν μπορεί η σέντρα να εξαρτηθεί από το αν όλες οι ΠΑΕ θα βρουν τηλεοπτική στέγη, μιας και όσες ομάδες έχουν εν ενεργεία συμβόλαιο, δεσμεύονται με ρήτρες. Η συζήτηση φούντωσε και τελικά εκφράστηκε στην ανακοίνωση η… βούληση να βρουν όλες οι ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο μέχρι να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην υπάρξει αίτημα στην ΕΠΟ για επίσπευση της στελέχωσης της Επιτροπής Εφέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, επικυρώθηκε ομόφωνα (με συγκεκριμένες επιφυλάξεις των ΠΑΕ Ξάνθη και Πανιώνιος) η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020.

Ενόψει της αβεβαιότητας που αυτή τη στιγμή υφίσταται σε σχέση με την τηλεοπτική στέγη για πολλές ΠΑΕ – μέλη του συνεταιρισμού, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να εκδηλώσει προς κάθε κατεύθυνση τη βούληση και πεποίθηση του περί της ανάγκης ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα.

Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τη συνάντηση της επιτροπής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού περί επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Πηγή: Onsports