Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ Toν “οδικό χάρτη” για την υλοποίηση του ΣΔΙΤ παρουσίασε ο Γ. Αγραφιώτης...

Toν “οδικό χάρτη” για την υλοποίηση του ΣΔΙΤ παρουσίασε ο Γ. Αγραφιώτης – Χαρακτηριστικές οι αναφορές του

461
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απαντήσεις για μία σειρά από ζητήματα που αφορούν το έργο ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο, το οποίο και αναμένεται να δρομολογήσει την οριστική διαχείριση στο θέμα των απορριμμάτων, έδωσε ο Δ/νων Σύμβουλος της “Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου” Γιώργος Αγραφιώτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης BEST.

O κ. Αγραφιώτης μίλησε για τα όσα εξελίχθηκαν μέχρι σήμερα, ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της χώρας στο μέτωπο αυτό, ενώ έδωσε και στοιχεία για την τιμή, τα ιδιοκτησιακά, την προσωρινή διαχείριση και το τι ακολουθεί σε επίπεδο χρονοδιαγραμμάτων.

  • όσον αφορά την τιμή, το έργο θα είναι 1 ευρώ τον τόνο φθηνότερο από το ΣΔΙΤ της Ηπείρου και θα είναι το χαμηλότερο στη χώρα,
  • όσον αφορά τις ιδιοκτησίες, ο κ. Αγραφιώτης τόνισε ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά και θα υπάρξουν απαλλοτριώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την χαρακτηρισμέν”η από την ΑΕΠΟ έκταση.
  • όσον αφορά την προσωρινή διαχείριση αυτή θα αναληφθεί από την ΤΕΡΝΑ 10 μήνες αφότου ολοκληρωθούν τα γραφειοκρατικά και ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου
  • Όπως σημειώθηκε χρειάζεται άμεσα να γίνουν οι οριστικές μελέτες καθώς και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών (πολεοδομικές κλπ), που για το αντίστοιχο έργο της Ηπείρου χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από δύο μήνες.

Τέλος ο κ. Αγραφιώτης ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί, τονίζοντας ότι αποτελεί τεχνολογία αιχμής.