Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Η διαφορά Ξυγκώρου, “μπρα ντε φερ” Κοζομπόλη με Μαντά και η… Μπουμπού

Μας πήρε και… μας σήκωσε

Βραδινή ανάγνωση σήμερα και ακόμη προσπαθώ να συνέλθω από τον… αέρα ανάπτυξης που ήρθε μας πήρε και μας… σήκωσε.

Δεν λειτούργησε

Από τη μια στα παράλια… προάστια της Καλαμάτας. Το φοβερό έργο που όταν το κοιτάς από ψηλά μοιάζει με κάτι – μην το πω… – να προεξέχουν από τη στεριά και που φαίνεται πως δεν λειτούργησε όπως και θα ήθελαν οι εμπνευστές-διαφημιστές του, για παράδειγμα στην περιοχή των Κιτριών.

Βάρκες βγήκαν στη στεριά

Βάρκες  βγήκαν στην στεριά και η αγωνία ήταν τεράστια αφού κινδύνεψαν ξανά στις «προστατευμένες» περιοχές ακόμη και τα σπίτια, εκεί που έπεσαν εκατομμύρια για την… εκδρομή των βράχων. Οι τοπικές αρχές κοιτούν προς τα εκεί;

Μποφόρ… ανάπτυξης στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Ο… αέρας τους πήρε και τους σήκωσε και στην Κυπαρισσία εκεί όπου τα μποφόρ… ανάπτυξης στο λιμάνι, πήραν και τις βάρκες και τα… τσιμέντα. Μόνος που εκεί είναι Ιόνιο όσο και να φυσά δεν… ακούν για το έργο που όλοι έχουν δεσμευτεί αλλά κάτι γίνεται και το… ξεχνάνε.

Βρήκε παράδειγμα την black friday

Από την άλλη ερχόμαστε στην… καλοφάγωτη ανάπτυξη. Φέτος πάει για το 3% είπε ο κ. Παπαδημητρίου και για την καταναλωτική εμπιστοσύνη έφερε παράδειγμα… απόδοσης την Black Friday. Τι να σχολιάσω τώρα…

Πήγαν περπατώντας

Πάντως, ο κ. Παπαδημητρίου όσο και ο Γ. Κατρούγκαλος απόλαυσαν την ημέρα στην Καλαμάτα και περπάτησαν στον πεζόδρομο της Αριστομένους και το… χάρηκαν αφήνοντας έτσι και τα… τυπικά που προκαλούν με αστυνομίες και λοιπά…

Δείγμα γραφής

Με τον… αέρα στα πανιά έρχομαι και στο Επιμελητήριο. Το «σπίτι» του επιχειρηματία άνοιξε για τα καλά. Αρχικά, είχαμε τα πρώτα δείγματα γραφής με την επιτυχημένη συνάντηση και ανταπόκριση που έκανε έκπληξη στην ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα «επιχειρούμε έξω».

Ρεαλιστικός Ξυγκώρος

Πλέον έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής και από τον Ξυγκώρο. Ρεαλιστικός και διαφορετικός κατέφερε να προσεγγίσει με σωστό τρόπο τα προβλήματα και να δώσει το στίγμα του φορέα στην ημερίδα που έγινε εκεί. Με μια αναφορά συγκεκριμένη και πέρα από την όποια κριτική εστιασμένη στον ενεργό ρόλο του Επιμελητηρίου. Άλλο επίπεδο όπως σχολίασε και ο Υπουργός.

Άνοιξαν και οι μπαλκονόπορτες

Κάτι που δεν έχετε προσέξει ο Ξυγκώρος άνοιξε – κυριολεκτικά – τις πόρτες αφού φαίνεται να άκουσε και την τοποθέτηση της Άννας εάν θυμάμαι καλά και είδαμε και απ’ το μπαλκόνι του κτηρίου να μπαίνει φως.

Λαγωνικάκος κατά Υπουργού…

Σημειωτέο, το ξιφούλκισμα Λαγωνικάκου που έπιασε τον Υπουργό από τα… μούτρα κάνοντας του ανάλυση του για όλα… με φόντο τα χρέη και κατάληξη… έτσι δεν πάτε πουθενά.

Κόντρα Κοζομπόλη με Μαντά

Το σημείο αναφοράς πάντως στο Επιμελητήριο ήταν η κόντρα με απάντηση στην απάντηση από Κοζομπόλη και Μαντά. Η βουλευτής ρωτούσε ο Μαντάς απαντούσε.. και ξανά το ίδιο. Για λιμάνι Κυπαρισσίας, φιλιατρινό, ΕΣΠΑ και το… μπρα ντε φερ να έχει πολιτική χροιά και να δείχνει προς το επόμενο… τηλεοπτικό πάνελ.

Μίλησε… επιχειρηματικά

Και μια και μιλάμε για Μαντά, ο αντιπεριφερειάρχης εκπροσώπησε επάξια την περιφέρεια – οι… άλλοι που ήταν άραγε – και έθεσε και τα ζητήματα της περιφερειακής αρχής και των επιχειρηματιών όχι… στολισμένα με φανφάρες αλλά με ουσία.

Γκρίνιες για το γραφείο

Λοιπόν εκείνο το γραφείο που εγκαινιάστηκε για το κέντρο ενημέρωσης πρώτον δεν… επαρκεί και δεύτερον, ο χώρος δεν είναι κατάλληλος. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ιδιωτικότητα, δεν μπορεί ο επαγγελματίας να γίνει έρμαιο των… βλεμμάτων και συζητήσεων. Μάλιστα μάθαμε πως γκρίνιες υπάρχουν προς Νίκα μόλις εθεάθη το… γραφείο και αναμένεται να ζητήσουν άλλο χώρο. Λέτε να πάνε στην Αλειφέρη;

Ο Κατρούγκαλος που ακούει…

Μέσα σε όλα θα πρέπει να σημειωθεί η παρουσία Κατρούγκαλου και η έντονη… όσμωση με την τοπική κατάσταση. Ο ίδιος ακούει και καταγράφει τα πάντα έχοντας γνώση για τα τοπικά ζητήματα και τα αυτοδιοικητικά, και, περιμένετε σε λίγο και την έκπληξη.

Η επιστροφή της Μπουμπούς

Η είδηση πάντως της ημέρας ήταν η επιστροφή της Μπουμπούς. Ποιοι υπουργοί και εγκαίνια… Τα μάτια όλων έλαμψαν και όλοι χάρηκαν από την παρουσία της αγαπητής Μπουμπούς που υποδέχθηκε τους πάντες στο ιστορικό δημαρχείο.

Από υπουργό σε υπουργό

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ταξίδεψε κατευθείαν για Αθήνα από υπουργό σε υπουργό και είχε συνάντηση με Χαρίτση, αλλά… σφίγγα.

Κλείνει αλλά κανείς δεν… μιλά

Για το στρατόπεδο που κλείνει πάντως κανείς δεν μιλά ξανά.. Μάθαμε για έτοιμο σχέδιο αξιοποίησης των χώρων, ισχύει; Πάντως  έχει καλή… θέα από εκεί πέρα. Για το ορθόν ωστόσο να σημειωθεί πως αντέδρασε η Περιφέρεια.

Το κουίζ

Το κουίζ της ημέρας ποιος μπορεί να μιλήσει περισσότερο. Ο Χρήστου ή ο Τατούλης;

Βαστάτε γερά…

Θέμης Ι. Κανελλόπουλος