TOP

Άλλα σκηνικά! Θέλει επικαιροποίηση η μελέτη για το αλιευτικό του Μαράθου, είπε ο Κατσίβελας – Ανδρινόπουλος, Αδρακτάς έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου

Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Στάθης Ανδρινόπουλος έκρουσε τον κώδωνα κίνδυνου όσον αφορά το Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθόπολης, θεωρώντας πως ο δήμος θα πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην Περιφέρεια ώστε να προλάβει το έργο να μπει στο ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρινόπουλος είπε, «Αφού η μελέτη είναι έτοιμη και εγκεκριμένη και έχει περάσει όλα τα στάδια, γιατί τότε να περιμένουμε την άλλη μελέτη που αφορά στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων; Να μην περιμένουμε να πάνε πακέτο τα έργα αλλά να κατατεθεί αυτό που αφορά το λιμάνι του Μάραθου, το οποίο έχει έτοιμη μελέτη, μιας και τα χρήματα που έχει ο κωδικός του ΕΣΠΑ τελειώνουν». Κλείνοντας ανέφερε πως, «Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αλλά βλέπω πως θα το χάσουμε και αυτό το έργο».

Ο κ. Κατσίβελας απατώντας στον κ. Ανδρινόπουλο του είπε πως η περιβαλλοντική μελέτη του λιμανιού έχει λήξει και γίνεται αγώνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να επικαιροποιηθεί. Επίσης, ξεκαθάρισε πως η καθυστέρηση στην υποβολή της πρότασης οφείλεται μόνο σε αυτό το γεγονός, και πως δεν ευσταθούν οι εικασίες ότι περιμένουν και το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων για να κατατεθούν μαζί οι προτάσεις.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιάννης Αδρακτάς τόνισε πως ο δήμος θα πρέπει να ασκήσει πίεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί και στο παρελθόν κάτι παρόμοιο συνέβη με τον δρόμο Βάλτα- Γαργαλιάνοι. Συγκεκριμένα είπε πως, «Άκουσα πιο πριν ότι η περιβαλλοντική μελέτη δεν είναι πλέον σε ισχύ άρα χρειάζεται κάποιες ανανεώσεις. […] Σαν εκπρόσωποι του Τριφυλιακού λαού έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να είμαστε λιγάκι πιο διεκδικητικοί, να είμαστε πιο πιεστικοί. Καταλαβαίνω ότι Περιφέρεια γίνεται δέκτης αιτημάτων πολλαπλάσιο του προϋπολογισμού της αλλά νομίζω ότι στην Τριφυλία δεν έχει φερθεί ακόμη καλά. Έχουμε ακούσει για πολλά έργα, όπως το έργο της Βάλτας, το οποίο απεντάχθηκε και όχι με ευθύνη του δήμου, ακούστηκε π.χ. ο δρόμος Γαργαλιάνων – Φιλιατρών. Νομίζω ότι για αυτό που είναι μελετητικά σχετικά έτοιμο θα πρέπει να πιέσουμε λίγο παραπάνω την Περιφέρεια».

Και ρωτάμε…

Μα καλά… είναι δυνατόν να έρχεται 9 μήνες πριν (τον περασμένο Δεκέμβρη) στο Δ.Σ. Τριφυλίας η προγραμματική σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο… να αναφέρεται σε λάθος πρόσκληση…και να είναι (και) ληγμένη η περιβαλλοντική μελέτη; Δηλαδή αν για ένα έργο 6.5 εκ. ευρώ οι χειρισμοί είναι τόσο πρόχειροι… για ένα έργο 200.000 ευρώ πως γίνονται οι χειρισμοί;

πηγή: gargalianoionline.gr