Παρασκευή
26
Φεβρουάριος
TOP

Έγκλημα στο Σοφικό: Την χτύπησε με σφυρί και την αποτελείωσε με μαχαίρι

Ακόμη και οι αστυνομικοί απόρησαν με τον κυνισμό του 71χρονου

που σκότωσε τη γυναίκα του στο εξοχικό τους στο Σοφικό Κορινθίας χτυπώντας την με σφυρί και μαχαίρι και, αφού την έθαψε στον οικογενειακό τους τάφο, δήλωσε την εξαφάνισή της στο τμήμα της Νέας Ιωνίας όπου κατοικεί.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε μετά τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο συνταξιούχος οδηγός ταξί, ο οποίος δήλωσε στην Αστυνομία την 25η Μαΐου ως ημέρα της υποτιθέμενης εξαφάνισης, ενώ στην 44χρονη κόρη του δήλωσε ότι η μητέρα της είχε φύγει από το εξοχικό στις… 21 Μαΐου! Όταν, τελικά, ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον πίεσαν, είπε ότι αποφάσισε να σκοτώσει την 70χρονη γυναίκα του μετά από έναν καυγά χωρίς σοβαρή αιτία.

Στην προανακριτική απολογία του, περιέγραψε με πρωτοφανή ψυχρότητα πώς πήγε στην αποθήκη του εξοχικού, πήρε ένα σφυρί και την χτύπησε με αυτό στο πίσω μέρος του κεφαλιού ενώ εκείνη καθόταν σε μια καρέκλα και, για να την αποτελειώσει, της κάρφωσε δυο φορές στην καρωτίδα ένα μαχαίρι που πήρε από την κουζίνα! Μάλιστα, φαίνεται πως είχε οργανώσει εκ των προτέρων τη δολοφονία, γιατί είχε αγοράσει το νάιλον με το οποίο τύλιξε το πτώμα για να το μεταφέρει στον οικογενειακό τάφο.

Όπως είπε αφήνοντας σύξυλους τους αστυνομικούς, είχε αποφασίσει να θάψει την άτυχη σύζυγό του εκεί για να αποφύγει τα… έξοδα της κηδείας! Περιέγραψε, επίσης, με λεπτομέρειες πώς έσυρε τη ταφόπλακα, έβγαλε την οστεοθήκη με τα οστά των πεθερικών του, πέταξε μέσα τη σορό και την έβαλε ξανά από πάνω. Είχε σκεφτεί, μάλιστα, να μην δηλώσει καν την εξαφάνισή της, αλλά τον έπεισε ένας οικογενειακός του φίλος πρώην αστυνομικός τον οποίο συνάντησε στο καφενείο της γειτονιάς του και του μίλησε για την εξαφάνιση.

Ο 71χρονος αρνήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο είχε καυγαδίσει με την γυναίκα του και αποφάσισε να την βγάλει από τη μέση. Είπε, όμως, ότι είχαν από χρόνια συνεχείς διαπληκτισμούς και το επιβεβαίωσε όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τον ρώτησαν αν αντιλαμβάνεται ότι θα πάει στη φυλακή, λέγοντας ότι βρισκόταν στη φυλακή επί… 40 χρόνια! Πηγή: protothema.gr