Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Έρχεται η 6η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας – Αναμένεται πλήθος κόσμου

H 6η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας, ένα ολονύκτιο πανηγύρι αγορών και διασκέδασης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018, από τις 21:00 μέχρι τις 4:00 το πρωί της Κυριακής 2 του μήνα.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση προς όλους να μετάσχουν στην 6η Λευκή Νύχτα, τονίζοντας πως η Καλαμάτα είναι «από τις πρωτοπόρες πόλεις στην Ελλάδα» αναφορικά με το θεσμό αυτό, που «έχει σκοπό και οικονομικό αλλά και ψυχαγωγικό».
Ο Π. Νίκας τόνισε πως «μεθαύριο Σάββατο, μετά τις 20.00, χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν στην Καλαμάτα. Έχει γίνει μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία. Πρόκειται για ένα γεγονός, το οποίο προσδοκούμε να δώσει οικονομική ανάσα σε κάθε είδους εμπορική δραστηριότητα, ψυχαγωγική, επαγγελματική, η οποία υπάρχει στην πόλη μας. Χαίρομαι για το γεγονός ότι ετοιμάζονται εκδρομές με λεωφορεία από την Αθήνα γι’ αυτή τη βραδιά και από άλλες πόλεις. Θα έρθουν στην Καλαμάτα και ως εκδρομή και για να ψωνίσουν και για να ψυχαγωγηθούν και για να περάσουν κάποιες ευχάριστες χώρες».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει λάβει όλα τα μέτρα για να είναι επιτυχημένη η βραδιά. Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα δουλεύει εκείνο το βράδυ, για να μείνει η Καλαμάτα καθαρή. Μάλιστα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι από την Υπηρεσία αυτή και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών «δεν πήρε ούτε μία μέρα άδεια κανένας υπάλληλος όλο το καλοκαίρι και το λέω αυτό με ευγνωμοσύνη». Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως «θα έχουμε και τη Γιορτή της Ανακύκλωσης στην πλατεία, ώστε να συνδυάσουμε και το ωφέλιμο σ’ αυτόν τον τομέα». Προσέθεσε δε ότι «με τη βοήθεια των Κρατικών Υπηρεσιών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής νομίζω ότι τα πράγματα Θα εξελιχθούν καλά».
Επίσης, ευχαρίστησε «όλους όσοι συμμετέχουν, πρώτα από όλα τον Εμπορικό Σύλλογο και την κυρία Ψηλάκη, την Πρόεδρό του, για την πολύ καλή συνεργασία, την ανέφελη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, η οποία υπηρετεί ένα κοινό σκοπό: την οικονομική ευρωστία, την αντίσταση στην κρίση, τη φτώχεια, η οποία έχει πλήξει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και «όλους τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, το προσωπικό, το οποίο έκανε το καλύτερο δυνατό» και προέτρεψε όλους το Σάββατο το βράδυ, μετά τις 20:00, να βρεθούν στο κέντρο της Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι δε θα υπάρχει η δυνατότητα κίνησης οχημάτων σε ορισμένες περιοχές, για να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πολίτης με τον καλύτερο τρόπο.
Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη επεσήμανε πως «το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, στο τέλος των θερινών εκπτώσεων, θα πραγματοποιήσουμε με τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας την 6η Λευκή Νύχτα, μία εκδήλωση η οποία είναι η καλύτερη σε όλη την Ελλάδα, η εκδήλωση με τη μεγαλύτερη διάρκεια, με τις καλύτερες εμπορικές τιμές και με την καλύτερη διασκέδαση. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους Καλαματιανούς, όλους τους Μεσσήνιους, τους κατοίκους της Αττικής και της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας να έρθουν στην όμορφη και φιλόξενη πόλη μας, να διασκεδάσουν μαζί μας, να ψωνίσουν από τα καταστήματά μας, που τα εμπορεύματα μας αυτή τη βραδιά θα είναι στις καλύτερες εμπορικές τιμές που μπορούν να υπάρξουν». Η κα Ψηλάκη ευχαρίστησε το Δήμαρχο και όλη την Οργανωτική Επιτροπή για την προετοιμασία της 6ης Λευκής Νύχτας.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Με Απόφασή του, ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας απαγορεύει κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας την κυκλοφορία και τη στάθμευση παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
• Κροντήρη
• Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Κωνσταντίνου
• Βασιλέως Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
• Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού
• Ανδρέα Σκιά από Βασιλέως Γεωργίου έως Βαλαωρίτου
• Αναγνωσταρά
• 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Υπαπαντής από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου
• Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη
• Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά.
Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
• Ανδρέα Σκιά από Β. Σοφίας έως Β. Όλγας
• Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Ασκληπιού από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου
• Β. Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους
• Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Β. Γεωργίου
• Αριστοδήμου από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου
• Στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Β. Γεωργίου
• Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.
Η Απόφαση αυτή ισχύει από ώρα 21:00 της 01-09-2018, ημέρα Σάββατο έως την 04:00 ώρα της 02-09-2018, ημέρα Κυριακή, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης (ΕΛ.ΑΣ – Π.Υ & ΕΚΑΒ).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ
Εκδηλώσεις για τη διασκέδαση του κοινού θα διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ οι επαγγελματίες της πόλης ετοιμάζουν πλήθος εκδηλώσεων ανά περιοχές.
Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί με ένα video τους Καλαματιανούς, τους Μεσσήνιους και, γενικότερα, το κοινό από την Αττική και το νότιο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδος να επισκεφθεί την Καλαμάτα, όπου γίνεται η καλύτερη και μεγαλύτερη Λευκή Νύχτα της χώρας.
Σημειώνεται πως ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας θα διανείμει δωρεάν στο κοινό, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, περίπου 500 τσάντες πολλαπλών χρήσεων, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις αγορές τους.
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
16 Medium
Τη βραδιά θα ανοίξει στις 20.30 η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, η οποία θα παρουσιάσει τις μουσικές της σε επίκαιρα σημεία του κέντρου της πόλης: ιστορικό Δημαρχείο, κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, συμβολή Αριστομένους και Μακεδονίας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, οδός Αναγνωσταρά, πλατεία 23ης Μαρτίου και πλατεία Όθωνος.
Στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση ραδιοφωνικού προγράμματος και θ’ ακούγεται μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, με πολλές εκπλήξεις. Το ίδιο θα συμβεί και στην πλατεία Όθωνος, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου (έναντι Πνευματικού Κέντρου) και στην Αριστομένους (παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ), καθώς και στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, παραπλεύρως της Εθνικής Τράπεζας, ραδιοφωνικοί σταθμοί θα κάνουν παρουσίαση προγράμματος και θα βάζουν μουσική, ενώ θα υπάρξουν χορευτικά από συλλόγους και πολλές εκπλήξεις. Ο νυχτερινός ουρανός θα φωτισθεί από βεγγαλικά και μπαλόνια θα δοθούν σε όλα τα παιδιά.
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ
ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
3
Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης θα λειτουργήσει στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου, εστιάζοντας στους μικρούς μαθητές, που θα μεταλαμπαδεύσουν την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης στους μεγαλύτερους. Θα περιλάβει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ θα διανεμηθούν έντυπο υλικό, τσάντες ανακύκλωσης, μαγνητάκια κ.λπ.
ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
2 Medium
Το Τμήμα Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, στο πλαίσιο της 6ης Λευκής Νύχτας / 2018, θα διοργανώσει χορευτική εκδήλωση, στην οποία θα μετάσχουν οι σχολές χορού: Σύλλογος Αθλητικού χορού Ξενία, Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις», Σύλλογος Χορού και Ενόργανης Γυμναστικής «Η χαρά του παιδιού», σχολή χορού Fame Dance Academy και Baila Fuerte.
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Από τα πάρκινγκ του Βιοτεχνικού Πάρκου και των καταστημάτων Lidl και Metro, που βρίσκονται στη Νέα Eίσοδο, θα γίνεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, από τις 21:00 έως τις 3:00, από και προς το κέντρο της πόλης (ιστορικό Δημαρχείο) ανά 30 λεπτά. Επίσης, το Αστικό ΚΤΕΛ θα μεταφέρει δωρεάν το κοινό από τη Μικρή Μαντίνεια και τους ενδιάμεσους σταθμούς ανά μία ώρα.
Το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Τουαλέτες για το κοινό θα είναι διαθέσιμες εντός του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, στο πάρκινγκ του Νέδοντα και παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ.