Κυριακή
23
Ιούνιος
TOP

Έρχεται μείωση τελών χρήσης και διάθεση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου στο δήμο Καλαμάτας

«Στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλοπουλος, σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου όσον αφορά το θέμα των κοινοχρήστων χώρων και της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, κάνοντας γνωστή την πρόθεση της δημοτικής αρχής στην ερχόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου να υπάρξει σχετική εισήγηση για μείωση τελών χρήσης και διάθεση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου στα καταστήματα για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Εκδόθηκε το ΦΕΚ το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα, εφόσον το επιλέξουμε ως Δήμος -και εμείς το επιλέξαμε και στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα έρθει και εισήγηση για αυτό-, να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, είτε να αυξήσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους μέχρι και 100% εφόσον το επιτρέπει ο χώρος, είτε να ζητήσουν μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων μέχρι 50%.

Είναι μία πρωτοβουλία που είχαμε αναλάβει και στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης με τα περιοριστικά μέτρα, την αναλαμβάνουμε και τώρα και όποια άλλη νομοθετική ρύθμιση έρθει, εμείς θα την υποστηρίξουμε καθώς είναι σημαντικό να παραμείνουν οι επιχειρήσεις όρθιες. Δουλεύοντας οι επιχειρήσεις, πέραν της αύξησης του πλούτου της περιοχής, δημιουργούν και θέσεις εργασίας.

Έχουμε επικοινωνία με επαγγελματίες και στην παραλιακή, στη χερσαία ζώνη του λιμένα, που εκεί υπάρχει ένα διαφορετικό καθεστώς. Έχουν κι εκεί ενημερωθεί για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, άλλωστε έχει γίνει ήδη μια έκπτωση 33% καθώς έχουν αφαιρεθεί 4 μήνες από τη χρήση κοινόχρηστων χώρων. Θα κάνουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα».