Παρασκευή
31
Μάρτιος
TOP

Αίσθηση από παρέμβαση του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Β. Καπέλιου

Αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του Μεσσήνιου πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιου με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει μετά την φονική πυρκαγιά στην Αττική. Σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καπέλιος, επικαλούμενος μάλιστα και ως παράδειγμα τη Μεσσηνία. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Θα συμφωνήσω με την δήλωση του Δήμαρχου Πεντέλης στις 26.7.2018 στο news it οπου είπε (διαχρονικά ως κράτος πάσχουμε απο έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας). Θα θυμήσω στον Κ. Δήμαρχο Στεργίου το υπ’ αριθ. 74057 οικ. 702.15/1-11-2017 εγγράφο το οποίο φέρει την υπογραφή μου και απευθύνεται σε ολες τις υπηρεσίες του Π.Σ. και έχει τίτλο (Ορισμός Αξ/κων – Συνδέσμων με τους ΟΤΑ). Ο Κ.Δημαρχος συγκαλέσατε την ΚΕΔΚΕ με κατάγγειλε και είπε (ποιός τους είπε οτι οι πυροσβέστες ξέρουν να σβήνουν τις πυρκαγιές καλύτερα από εμάς). Απαίτησε να ανακληθεί άμεσα το έγγραφο και με την βοήθεια του Κ. Τόσκα. Αναφέρω το γεγονός για να αναδείξω πόσο υποκρισία και εγωισμός διακατέχει ορισμένους και δυστυχώς ειναι πολύ αυτοί που κατέχουν την εξουσία.
Εχω κάποια ερωτήματα.
1.Για ποιό λόγο ισχύει ένα ασαφές Νομοθετκό πλαίσιο σχετικά με την λειτουργία και οργάνωση της πολιτικής προστασίας.
2.Ποιοι ειναι αυτοί που θέλουν μια πολιτική προστασία διαλυμένη, παρ όλα αυτά συνεχώς την επικαλούνται οταν τους βολεύει.
3.Ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα αυτής συνεργασίας Π.Σ. – ΟΤΑ. (Βλέπε Ν.Μεσσηνίας από το 2011 μέχρι σήμερα).
Αλλά έσεις κύριοι δεν έχετε ανάγκη από συνεργασία και συντονισμό, παράδειγμα η περίπτωση του Κ.Δημαρχου που εχει άψογη συνεργασία με τον Κ.Τόσκα και λύνουν όλα τα προβλήματα μόνοι τους και σωθήκαμε μόνο εκατό νεκροί και βάλε.
Προτάσεις πρακτικές και ουσιαστικές υπάρχουν, αρκεί οι κύριοι που κατέχουν την εξουσία να παρούν γενναίες αποφάσεις”.