Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Ανάσα… στους παραγωγούς σύκων και ελιών θα δώσει το… πολυπόθητο έργο της λιμνοδεξαμενής του Τρικόρφου (video & photos)

Ανάσα… στους παραγωγούς σύκων και ελιών αναμένεται να δώσει στην κεντρική Μεσσηνία, το… πολυπόθητο έργο της λιμνοδεξαμενής του Τρικόρφου. Η μελέτη ήδη τρέχει και στόχος είναι το έργο να ενταχθεί με βάση και στις δεσμεύσεις στις προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ. Σήμερα στον χώρο έγινε αυτοψία και καθορίστηκαν και ορισμένες λεπτομέρειες. Τον χώρο όπου θα κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι μελετητές Χρήστος Στρατάκος γεωτεχνικός πολιτικός μηχανικός και Νίκος Κάζος υδραυλικός πολιτικός μηχανικός, παρουσία των προέδρων των κοινοτήτων Κλήματος Ηλία Κωνσταντόπουλου, Πολυλόφου Βαγγέλη Αναστασόπουλου και Τρικόρφου Παναγιώτη Αποστολόπουλου καθώς και του πρώην προέδρου Τρικόρφου Ηλία Πατσιώτη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες άρδευσης δύο δυναμικών για την περιοχή και τον Δήμο μας καλλιεργειών, του σύκου και της ελιάς Καλαμών. Επιπλέον θα αποτελέσει και έργο αντιπυρικής προστασίας αφού θα υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού με νερό τόσο επίγειων όσο και εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Η κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής θα γίνει σε χώρο του Δήμου έκτασης περίπου 18 στρεμμάτων ο οποίος βρίσκεται πλησίον του βασικού ρέματος που θα τροφοδοτεί με νερό σε κεντροβαρικό σημείο ώστε να εξυπηρετούνται και οι 3 κοινότητες. Η μελέτη του έργου χρηματοδοτείται  κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπόλοιπο από τον Δήμο Μεσσήνης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι μελέτες αναμένεται να παραδοθούν εντός του 8μήνου. Κατόπιν των εγκρίσεων που θα λάβουν αυτές, ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποβάλλει προς χρηματοδότηση το συγκεκριμένο έργο σε αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.