Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ “Ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ”

“Ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ”

378
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κάλεσμα για την “Ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ” κάνει η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου με φόντο και την ειδική συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Μάλιστα σε δήλωσή του ο Θανάσης Πετράκος σημειώνει:

 

Με  αφορμή   δημοσιεύματα  για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της ειδικής συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου για το  κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη οφείλω να δηλώσω τα εξής:

1.Η ειδική συνεδρίαση γίνεται στις 30 Οκτώβριου, μετά από δική  μας επιστολή- πρόταση    στις 2 Οκτώβριου. Στη συνέχεια στις 11 Οκτώβριου την πρόταση  μας συνυπέγραψαν και οι επικεφαλείς πέντε  (5) παρατάξεων οι  κ.κ.Δέδες ,Μπουντρούκας ,Γόντικας , Λυμπεροπούλου  και  Κάτσαρης .Συνεπώς  ητήσαμε την συνεδρίαση   έξι (6) παρατάξεις .

2.Η πρόταση  μας είναι απολύτως σαφής   και συγκεκριμένη. Το θέμα της ειδικής συνεδρίασης έχουμε ζητήσει  και πρέπει  να είναι όπως το έχουμε ζητήσει : «Όχι στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

Τονίζουμε  χαρακτηριστικά στην κοινή πρόταση των 6 παρατάξεων  : «…Με δεδομένο ότι: α) το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης στη χθεσινή (Τετάρτη 9/10/19) έκτακτη συνεδρίασή του ομόφωνα αντιτάσσεται στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, β) οι εργαζόμενοι καθολικά αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να συνεδριάσει άμεσα και έκτακτα το Π.Σ. Πελοποννήσου με θέμα: «Όχι στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη»».

3)Στη συνεδρίαση έχουμε ζητήσει  να προσκληθούν  και  να τοποθετηθούν:

 1) Ο Δήμαρχος  Μεγαλόπολης ,

2)οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ,

3) ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,

4) οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης

 5) το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Και φυσικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ και οι κ. Βουλευτές

4) Συνεπώς το  περιεχόμενο της συνεδρίασης επιμένουμε  και οφείλει  να είναι: Η οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης για το  κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ. Άρα δεν  συζητάμε στη συνεδρίαση στις 30 Οκτωβρίου τίποτα άλλο .Ούτε προφανώς  είναι   θέμα της συνεδρίασης  η «μελέτη για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή, η οποία εκπονήθηκε από το Δίκτυο Δήμων “Βιώσιμη Πόλη”». Άρα κατά τη γνώμη μου ούτε  ο κ.  Γ. Γεώργιζας ούτε ο κ. Γ. Κρεμλής μπορούν να συνεισφέρουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συνεπώς κανένα νόημα δεν έχει να προσκληθούν.

5) Δηλώνουμε   σε κάθε περίπτωση ότι  θα κάνουμε ότι πρέπει για να μην «ξεστρατίσει»  η συνεδρίαση  σε ζητήματα αλλότρια με το θέμα  ούτε φυσικά να «πεταχτεί  η  μπάλα στην εξέδρα»  για να μην ξεσκεπαστεί η  πολιτική της κυβέρνησης  που διαλύει τη Μεγαλόπολη  ,διαλύει  τη ΔΕΗ  και ολοκληρώνει τη  μετατροπή ενός κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος σε ακριβό εμπόρευμα για λίγους .