Κυριακή
28
Φεβρουάριος
TOP

Αναφορά Νίκα στη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθεί η Περιφέρεια Πελοπονήσου όπως ο περιβαλλοντικός, ο καταδυτικός και ο αλιευτικός, ενώ επισήμανε και τη συλλογή ποιοτικών και άλλων στοιχείων μέσω του προγράμματος με τα infokiosk σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας και στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια στον Ισθμό για την αναβάθμιση του χώρου, αλλά και την περίφραξη της διώρυγας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην 13η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- του περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού, υπό τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

 

Στο επίκεντρο της σύσκεψης η προετοιμασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα θέματα τουρισμού και στην οποία μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και το σύνολο των περιφερειαρχών και των αρμόδιων για τον Τουρισμό αντιπεριφερειαρχών ή εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων.

 

Ως εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης η ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος, ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι αυτή η από πολλές πλευρές δύσκολη περίοδος θα πρέπει να χρησιμεύσει για μια γενικότερη αναδιοργάνωση, παρατηρώντας ότι πλέον θα πρέπει να γίνεται λόγος για “ελληνική διατροφή” αντί για το ευρύτερο “μεσογειακή διατροφή”.